Sayfalar

28 Ağustos 2015 Cuma

Kabak Mücveri- Mücver Yapılışı

Kabak Mücveri- Mücver Yapılışı
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır
Mücver


Yaz günlerinin çok sevilen bir yemeği hatta atıştırmalığıdır bazılarımız için Kabak Mücveri



Mücver İçin Malzemeler:
4 adet kabak,
2 adet yumurta,
4 yemek kaşığı un(sulu olursa ilave edilmeli),
1 adet soğan,
yarım demet dereotu,
2 dal taze nane,
1 er çay kaşığı:
karabiber,
tuz,
kuru nane,
kimyon,
pul biber
bir fiske karbonat (isteğe bağlı)
kızartmak için sıvı yağ (fındık yağı kullanıyorum)




Kabak Mücverin Yapılışı:

Tüm malzememizi hazır ederek başlayalım :)
kabakları varsa sebze soyucu ile incecik soyalım
rende kullanılsa da ben hem parmaklarımı yormamak hem de fazla sulanmaması için rondoda parçalamayı tercih ediyorum (soğan dahil),
karıştırma kabında  irice püre halindeki kabak ve soğanı,ince kıyılmış dereotu ve naneyi,yumurta,un ve baharatları karıştıralım,
tavaya yağı koyalım,ısınınca kaşık veya mini kepçe ile aynı miktarlarda hazırladığımız karışımdan dökelim,
! aman ha ısınmadan pişirme yapmaya çalışmayalım mücverimiz çok yağ çeker
alt üst edip kızartalım,kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağını çektirelim,
sarımsaklı yoğurtla servis edelim

daha önce yayınladığım farklı mücver tariflerim için linkleri tıklayabilirsiniz

**MÜCVER, KABAK,HAVUÇ,PATATES MÜCVERİ,DOMATES SOSLU KARIŞIK MÜCVER




3 yorum:

  1. çokk severim çokk ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
  2. aslında en çok kabak yemeklerinde mücveri seviyorum. Birde yağ çekmese. Eşim yemiyor bende fazla yapamıyorum .Ellerine sağlık. Feriha hanım

    YanıtlaSil