Sodalı Karnabahar ve Havuç Kızartması
Sodalı Karnabahar Kızartması
Sodalı Havuç Kızartması
Sodalı Karnabahar ve Havuç Kızartması Nasıl Yapılır?
Merhabalar,selam ve dua ile sevgili can takipçilerim,
Malzemeler:
küçük boy karnabaharın yarısı,
2 adet havuç,
kızartmak için sıvı yağ
sebzeler yıkanıp ister buharda ister suda kaynatılarak az miktarda yarı pişme kıvamına getirilecek,
sebzeleri bulamak için sos malzemeleri:
1 şişe soda,
1 adet yumurta( 2 adet de kullanılabilir)
5 yemek kaşığı(tepeleme) un,
yarım çay kaşığı tuz,
az karabiber
bu malzemeler bir kabın içersinde çatalla veya el blender ile pürüzsüz koyu macun kıvamında çırpılacak
yarı pişmiş sebzeler hazırladığımız sodalı harcın içine ikişer üçer veya tek tek atılıp her tarafına bulaştıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızaracak,
servis için sarımsaklı yoğurt ve domates sos lezzetini artıracaktır
yapana,yiyene afiyet şifa olsun
Karnibahari herkes sevmez ama benim en sevdigim sebzelerin arasinda, mükemmel olmus, ellerine saglik
YanıtlaSilçok güzel bir lezzet bizim evde çok sevilir ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSil