Sayfalar

23 Şubat 2015 Pazartesi

Mantarlı Tavuk Sarma


Tavuk Yemekleri    







Merhabalar selam ve dua ile
Mantarlı Tavuk Sarma İçin Malzemeler:
Tavuk göğüs eti veya dilimlenmiş halde göğüs eti,
Kültür mantarı,
Soğan,
Tuz,karabiber,
Zeytinyağı

Mantarlı Tavuk Sarmanın Yapılışı:
Önce mantar soteyi hazırlıyoruz,
MANTAR SOTE
mantarları temizledikten sonra ince dilimliyoruz,soğanı piyazlık doğruyoruz,
sızma zeytinyağı ile kısa süre soteliyoruz,
sote ılırken tavuk etlerini hazırlamamız gerek,şayet dilimlenmiş almadıysak ki; ben bütün tavuk almayı tercih ediyorum istediğim şekilde parçalara ayırıyorum,göğüs kısmının etlerini oldukça ince dilimlere ayırıyorum ayrıca eti dövmeye gerek kalmıyor
Üstteki resimde ayrıntılı görüldüğü gibi etlerinin üstüne alacak kadar mantar sote koyup dikkatlice kapatmalıyız,şayet kapatmakta zorlanırsak kürdanla tutturabiliriz,
tavaya bir miktar sızma zeytinyağı koyup hazırladığımız tavuk eti rulolarımızı arkalı önlü kızartmalıyız
BUHARA PİLAVI  ile servis yaptım

4 yorum:

  1. Offf bu ne süper olmus, tam Enesin sevdigi yemek, ellerine saglik , afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Ne güzel sunum olmuş.. Afiyet şifa olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.enfes görünüyor.:)

    YanıtlaSil
  4. Çookk güzel ve pratik bir davet yemeği niteliğinde bir lezzet olmuş ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil