Kısır,
Kısır Malzemeleri,
Kısırın Yapılışı,
Kısır Dondurucuda Saklanır mı ?
Kısır harika bir Salatadır,ana maddesi bulgur ise çok faydalı bir gıdadır
çoğu kişi tarafından sevilerek yenen bölgesel farklılıklar gösteren bu lezzet en sonunda bana da kendini ne kadar sevimli,şirin,cazibeli olduğunu kanıtlayıp sevdirdi :)))
pekii,artan kısır dondurucuda saklanır mı ? çıktığında lezzetini veya görüntüsünü kaybeder mi ?
CEVAP: ben denedim size kolaylık olur diye sonucu yazmak istedim
bu görüntüler 2-3 hafta ağzı kapalı bir kapta derin dondurucuda bekleyen çözüldükten ve oda sıcaklığına geldikten sonra servis esnasında çektiğimdir,YANİ hiç fark yok :)
Kısır İçin Malzemeler:
Yetecek miktarda Köftelik Bulgur,
Üstünü örtecek kadar sıcak su,
1 adet büyükçe kuru soğan,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
Tuz,
Karabiber,
Pulbiber,
Kimyon,(baharatlar ve tuzun miktarı sağlık veya damak zevkine göre değişebilir)
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
bir tutam maydanoz,
1--1,5 limonun suyu
Yeşil taze soğan
Bulgur genişce bir kaba alınır,üstünü örtecek kadar sıcak su konur,suyu çekene dek beklenir,
Bu arada tavada ince kıyılan soğanlar zeytinyağı ile kısa süre kavrulur,
salçaları ilave edilir,tuz ve baharatlarda konur,
suyunu çeken bulgurun üstüne dökülür ve güzelce karıştırılır,yoğurulur,
Limon suyu,ince doğranmış maydanoz ve taze soğanlar da konur,yağı az ise sızma zeytinyağı ilave edip karıştırılır,yeşillik marul yaprakları ve (evde varsa) salatalık turşusu ile servis yapılır.
Yetecek miktarda Köftelik Bulgur,
Üstünü örtecek kadar sıcak su,
1 adet büyükçe kuru soğan,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
Tuz,
Karabiber,
Pulbiber,
Kimyon,(baharatlar ve tuzun miktarı sağlık veya damak zevkine göre değişebilir)
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
bir tutam maydanoz,
1--1,5 limonun suyu
Yeşil taze soğan
Bulgur genişce bir kaba alınır,üstünü örtecek kadar sıcak su konur,suyu çekene dek beklenir,
Bu arada tavada ince kıyılan soğanlar zeytinyağı ile kısa süre kavrulur,
salçaları ilave edilir,tuz ve baharatlarda konur,
suyunu çeken bulgurun üstüne dökülür ve güzelce karıştırılır,yoğurulur,
Limon suyu,ince doğranmış maydanoz ve taze soğanlar da konur,yağı az ise sızma zeytinyağı ilave edip karıştırılır,yeşillik marul yaprakları ve (evde varsa) salatalık turşusu ile servis yapılır.
Ne çok severiz kısırı. ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilSevgiler.
Hanimlarin favori salatasi , ellerine saglik süper görünüyor
YanıtlaSilELLERİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK BİZLER İÇİN UĞRAŞIP DİDİNİYORSUNUZ HAKKİNİZİ HELAL EDİN SAĞLİGİNİZA KATÇOK TESEKKUR EDERİZ KAT CAN KATSİN RABBİM DUACİYİM SİZLERE HURMETLERİMLE
YanıtlaSilSevmeyen hanim yoktur sanirim kisiri ellerine saglik sbla sunumunda cok hos ☺
YanıtlaSil