Sayfalar

30 Ağustos 2014 Cumartesi

CEVİZLİ,TEREYAĞLI İRMİK HELVASI



Bakmak isterseniz
TAHİNLİ UN HELVASI BURADA

HELVALAR BURADA 

SÜTLÜ TATLILAR BURADA
** bu ölçülerin yarısı ile yaptım **
1 paket(orta)irmik(500 gr),
250 gr  tereyağı,
1 su bardağı iri kırılmış ceviz,
2,5 su bardağı süt,
2,5 su bardağı toz şeker,
Arzuya göre(ceviz yerine) fındık,çam fıstığı,hindistan cevizi vs
Aslında bilinen, daha çok kandillerde yapılan irmik helvası ama; lezzet ve görüntüsü helvadan farklı ve çoook güzel.
Tereyağı ve süt mükemmel bir lezzet ve kıvam veriyor.
Tereyağı eriyince ceviz ve irmik ilave edip birlikte hafif esmerleşene kadar kavurmak gerek.
Diğer tarafta süt ve şeker eritilir hafif ılık olacak,
irmik rengi hafif esmerleşince ocak kısılarak şekerli ılık süt ilave edilir,tahta kaşıkla karıştırıp kapağı kapatılır.
Sütü çekince tekrar karıştırılır,ocak kapatılır ve demlenmeye bırakılır.daha sonra da şekil verilir ve süslenir.
şekil vermesi oldukça kolay ve zevkli :)
muffin kalıplarının dibine bir parça ceviz koyup kaşıkla ılıyan helva konur,bastırılır,alttan iterek çıkarılır,ters çevirip servis edilir.


10 yorum:

  1. Mis olmuş mis,her zamanki gibi görüntüsü bile yetti,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ayten ayhan kaplan30 Ağustos 2014 15:57

    Bende yazmişdim yinemi gitmiyor yorumlarım :(

    YanıtlaSil
  3. Ben irmik helvasını çok severim. Farklı tarifleri ve görselleri oluyor. Sizin helvanızda nefis görünüyor. Susamçörekotu. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten ne çok çeşidi var değil mi ?
      çok teşekkür ederim

      Sil
  4. iki gün önce yazmistim, yorumum yine görünmüyor ama olsun yeniden yazarim insaallah bu sefer görünür.Ellerin dert görmesin, yine döktürmüssün, afiyet olsun abla

    YanıtlaSil
  5. mmmm nefis olmuş eline sağlık uzanıp alsam :)))

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik abla tahinli bir baska lezzetlidir eminim denemek isterim birde rahat gelip yorum yapabilsem :)

    YanıtlaSil