KIYMALI KURU BİBERLİ KURU PATLICAN YEMEĞİ
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Sevgili blogcanlar,siz yaz sıcağında SEBZE KURUTURMUSUNUZ ?hazırlaması, kurutması, çok zevklidir, kışın yemesi çok daha zevklidir inanın :) bunu uygulayanlar bilirler, şayet imkanınız varsa mutlaka kurutun derim, ben sadece 2 adet patlıcan kurutabilmiştim (biber, domates hariç) benim yaptığım gibi yemeği, limonlu sarımsaklı salatası, yoğurtlusu yapılabilir
farklı şekillerde dilim veya bütün olarak kurutulabilir ama ben bu defa çok küçük kuşbaşı şekilde doğrayıp kurutmuştum
yemeğin yapılışı:
kuruma aşamasında toz olabileceği için patlıcanları önce su içinde biraz beklettim, iyice yıkayıp az su ile 3-5 dk kadar haşladım (yumuşaması için)
tencerede doğranmış soğan, kıyma ve zeytinyağını kavurdum, tüm yemeklerimde kullandığım yazdan hazırlayıp cam şişelere koyduğum DOMATES RENDESİnden ilave ettim, kuru biberleri (haşlamadan, sadece yıkayıp) ve az haşlanmış patlıcanları ilave ettim, az tuz ve sıcak su koyup pişinceye dek kaynattım
Bende yazın kurutmadan yanayım inanın kışın hiç bir zaman taze o yaz sebzelerden almıyorum ,hormonlu olmaları bir yana lezzet de yok zaten elinize sağlık ,bende kıymalı deneyeçeğim
YanıtlaSilkesinlikle çok doğru hem lezzetsiz hem sağlıksız üstüne bir de pahalı, eskiden olduğu gibi güneşte kurutup vitaminli sebze yemek lazım
Silhep dolmasını görürdük ama yemeğide nefis olurmuş meğer ablacım:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
sevgiler..
dolmasından ziyade yemeği daha da lezzetli oluyor :)
Silteşekkür ederim,sağolasın
en sevdiğim yemeklerden biridir..nefis görünüyor..ekmeği bandıra bandıra yiyeceksin bide yanına cacık oldumu tamdır..ellerine sağlık canım..sevgiler..
YanıtlaSilsevilmeyecek gibi değil hafif acılı bandırmak cabası :))
Silteşekkürler
Çok severim kuru patlıcan yemeğini nefis olmuş:)
YanıtlaSilben de kıymalı ve acılı seviyorum :) teşekkürler
SilMis gibi kokuyordur yemeğin Ferihacım, bayılıyorum kuruların kokusuna. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilevet koktu gerçekten mevsim sebzesi bir başka oluyor :)
Silteşekkür ederim
Patlıcannnn öyle severim kii :))
YanıtlaSil:))))) ben de
SilEllerine sağlık canım çok güzel olmuştur eminim.Sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkürler, benden de sevgiler :)))
SilBizim buralarda kurutma işlemi pek başarılı olmuyor.
YanıtlaSilAma bu nefis görüntüden sonra bu yaz tekrar küçük doğrayarak deniycem.
Ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...
bu şekilde küçük doğrandığında sıcak havalarda çok kısa sürede 2 günde kuruyor, inşallah bu yaz kurutursun :)
Silsevgiler
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilellerinize sağlık yazın bol bol alıp kurutmak kışında afiyetle yemek lazım sevgiler
YanıtlaSilkesinlikle sebzeyi güneşte kurutmak lazım ben çok zevk alıyorum kuruturken :)
SilBiz bu lezzeti bulamıyoruz malesef,kimbilir nasıl lezzetli olmuştur,ellerine sağlık....Sevgiler
YanıtlaSilNurcan
selamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar