MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
SEBZELİ KUZU İNCİK
Harika bir lezzet,yanında patates,havuç ve pilav ile nefis bir ana yemek :)
2 adet kuzu incik,
2 adet orta boy patates,
2 adet havuç,
5-6 adet defne yaprağı
**etin marinesi için:
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
2 kaşık sıvıyağ,
karabiber,
kimyon,
pul biber,
yeni bahar,
kekik,
tane karabiber,
Kuzu incikler
***MALZEMELERİN MİKTARLARI VE ÇEŞİTLERİ DAMAK TADINA VE KİŞİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR
Yıkanan incikler derin ve kapaklı bir tabağa alınır,üstüne çok ince rendelenmiş soğan,sarımsak,yağ ve arzu edilen baharatlar konur etin her yerine el ile güzelce yedirilir,kapağı kapatılan kap buzdolabında en az 1-2 saat bekletilir,bu sayede etlerin daha yumuşak ve lezzetli olması sağlanır
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı kadar un konur,incikler,dilimlenen patates ve havuçlar,defne yaprakları konur,poşetin ağzı kendi aparatıyla kapatılır,üstünde birkaç delik açılır,fırın kabına konarak maximum 200 c de pişirilir
off off bu nemuhteşem lezzetti böyle ama görüntü herşeyi anlatıyor aslında elleriniz kollarınız dert görmesin ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürler böyle bir lezzet için :)
YANİİ YİNE YAPASIM GELDİ :)
YanıtlaSilLEZZETİNİ HATIRLAYINCA :)SANIRIM SEN DE HATIRLIYORSUN
BEN TEŞEKKÜR EDERİM
rica ederim , hatırlamaz mıyım harikaydı çok lezzetli lokum gibiydi asıl ben teşekkür ediyorum
Silafiyet olsun
SilCANIM BUARALAR AŞIRI ET İSTİYOR YA DÜN GECE SAAT 1 Dİ EŞİME KEBAP İSTİYOR CANIM DEDİM ÜZŞENMESEK ÇIKIP BİYERDEN YİYECEKTİK ODERECE :) HAFTASONU BU TARİFİ DENEMEK İSTİYORUM EĞER YAPARSAM SONUCU BİLDİRİRİM :)
YanıtlaSildemek kii vücudunun ihtiyacı var,bazen benim başıma da farklı şekilde geliyor :)
Silen kısa zamanda yapıp,bu güzel lezzeti yemeniz dileğiyle sevgiler
Aman aman ne güzel kızarmışlar ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok güzel kızardı bir o kadar da yumuşacık oldu :)
Silteşekkürler
ne güzel bir tabaktır bu böyleee... gel beni ye diyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok lezzetli bir yemek tabağı :)
Silteşekkürler
Lokum lokum valla, himmm ellerine sağlık cnm nasıl canım çekti. :)
YanıtlaSilgerçekten de lokum gibi yumuşacıktı :)
Silçok teşekkür ederim
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Ne kadar sürede pişiyor, yaklaşık süre verebilir misiniz?
YanıtlaSilöncelikle çok teşekkür ederim,
Silsüre tutmadım ama kuzu eti olduğu için yaklaşık 45 dakikada en fazla 1 saatte pişer
Merhaba arkadaşım tariflerini çok beğendim benimde bir blogum var çekiliş yapıyoruz katılmak istersen bekleriz.
YanıtlaSilhttp://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html
Yanina firin makarna gidermi bu ywnegin
YanıtlaSilBurcu Turkmen hanım elbette kararı siz vereceksiniz amma benim fikrim pirinç pilavı fırın makarnadan daha çok yakışır :)
Silsevgiyle kalın
Bu yemegin yanina firin makarna gidermi
YanıtlaSilyeni yılda başarılar diliyorum
YanıtlaSilPoşete su konmayacak mı acaba?
YanıtlaSilhayır kesinlikle su konmayacak emin olun buharıyla harika pişiyor
Sil