MERHABALAR :)
FIRINDA PATLICAN KEBABI
Yapımı basit ama,görüntüsü estetik ve yemesi nefis bir yemek :)
ayrıca kızartmadan çiğden yapılıyor olması da bir ARTI :)
gerekli malzemeler:
4 adet patlıcan(özellikle yazın taze bahçe patlıcanı çok daha lezzetli olur),
400 grkıyma,
1 baş soğan,
1 diş sarımsak,
tuz,
2-3 adet domates,
3-4 adet yeşil biber,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1tatlı kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı domates salçası,
sıcak su
SEVGİ,MUHABBET,DUA,BESMELE :)
! bu kebabın genellikle kabukları soyulmadan hazırlandığını görüyorum,kebapçılar da kabuğuyla pişiriyorlar,benim hoşuma gitmediği için ben şu şekilde hazırladım :
patlıcanları alacalı soyup 2 parmak eninde dilimleyip tuzlu suda acısı gidene dek tuttum ,
bu arada kıymayı bir kaba aldım içine rondodan geçirdiğim soğan ve sarımsağı,tuzu,koyup harmanladım, patlıcanlara yetecek sayıda parçaya bölüp yuvarlak köfte şekli verdim,
patlıcan dilimlerini yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra 1 patlıcan 1 köfte şeklinde yuvarlak fırın tepsisine dizdim,
ortada kalan boşluğa dilimlediğim domates biberleri yerleştirdim,
üstlerine kaşıkşa zeytinyağı gezdirip fırında kızarana dek pişirdim,
salçayı sıcak su ile açıp üstüne döktüm,
tereyağı parçacıkları da koyup bir müddet daha pişirdim,
havuçlu pirinç pilavı ile birlikte servis yaptım
Eline sağlık tablo gibi bir görüntü olmuş...Anladığım kadar patlıcanları kızartmamışın kızartmadanda aynı lezzet oluyormu sevgiler
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM,SAĞOLASIN:) EVET DOĞRU ANLAMIŞSIN,PATLICANLAR KIZARTILMADAN PİŞİRİLİYOR VE OLDUKÇA LEZZETLİ OLUYOR
SilSEVGİLER
Cok guzel gorunuyor. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :)
SilSEVGİLER
Harika olmuş,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜRLER :)
SilSEVGİYLE KALIN
harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBEĞENİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
SilBENDEN DE SEVGİLER
harika görüntü ellerinize sağlık
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM
SilVallahi nefis görünüyor Feriha ablacım.. Patlıcanı yağda kızartmak ne demek zaten, unuttuk:)) Ellerine, fikrine sağlık..
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM SERAPCIM,UNUTMAK BAZEN İYİDİR :)
SilSEVGİLER
Ferihacım çok şık bir sunum olmuş, harika görünüyor, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBEĞENDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM:)
SilSEVGİLER
ooo ne kadar lezzetli görünüyor
YanıtlaSiltokum ama yide de ağzım sulandı
GERÇEKTEN LEZZETLİ BİR YEMEK OLDU :) TEŞEKKÜR EDERİM,
SilSEVGİLER
aslinda bana da
YanıtlaSilyollasaniz harika olur yani :p =)
ellerinizee saglik
ve afiyet olsun :)
çok pratik olmus banada
beklerim
bisous bisous
BİSOUS BİSOUS ????????????
Silşahane bir görüntü ellerine sağlık ablacığım .Pilav ile birlikte nefis bir yemek olmuş.En yakın zamanda denemek istiyorum
YanıtlaSilASLINDA YOLLAMASAK DA SİZ GELSENİZ SICAK SICAK YESENİZ :))
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER
SEVGİLER
TEŞEKKÜR EDERİM,EMİNİM SEN EN KISA ZAMANDA YAPARSIN AMA BULABİLİRSEN BAHÇE PATLICANI(DOĞAL) AL,
YanıtlaSilSEVGİLER
Görüntüye bayıldım. Boncuk gibi dizilmiş patlıcanlar. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim,patlıcanlar poz verdiler galiba :))
Silsevgiler
görüntü muhteşem lezzet görüntüsünde de muhteşem mmmmmm :) söyleyecek kelime bulamadım yani
YanıtlaSilevet kelimeler birbirine karışmış :)))
YanıtlaSilnasıl yemiştik değil mi :))))))))))))))
hem de nasıl yedik elleriniz dert görmesin
Silamin
SilPatlican olsunda nasil olursa olsun, nefis görünüyor, ellerine saglik
YanıtlaSilellerine sağlık Feriha hanımcım. Nasıl muhteşem görünüyor. Annem ve babama mutlaka yapmalıyım bu yemeği
YanıtlaSil