MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Bugün sizlerle çok lezzetli bir ana yemek paylaşmak istedim,biz çok severek yiyoruz, misafirlerimize ikram etmekten,onların beğenisini görmekten mutlu oluyoruz :)
hazırlaması oldukça kolay,görüntüsü hoş,servisi kolay ve lezzeti tavan yapan yemeğimiz için;
1 adet bütün tavuk(parça tavuk da olur)
pirinç,
tereyağı,
tuz,
tavuk suyu gerekli
öncelikle tavuğu güzelye temizleyip yıkayıp tencereye koyuyoruz,üstüne kaynar su döküp hafif pişene kadar kaynatıyoruz(çok fazla pişirmeye gerek yok fırında da pişecek kızaracak)
pirincimizi sıcak ve tuzlu suda bekletiyoruz,
fırın tepsimize tavuğu koyuyoruz,pirinci çok güzel ama kırmadan yıkıyoruz ki nişastası gitsin, tepsiye tavuğun etrafına yerleştiriyoruz,haşladığımız tavuğun suyunu yeterli miktarda tuz ilavesi ile pirincin üzerine döküyoruz
ben tavuğun üstüne sadece çok az miktarda tereyağını parmaklarımla sürdüm,
fırında tavuk kızarana pirinçler de suyunu çekene kadar tuttum
Ne kadar güzel görünüyor. Sanki ye beni diyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
Valla kartpostal gibi insan seyretmekten yiyemez. Ellerinize saglik. Sevgiler:)
YanıtlaSilfuat gencal bey;
YanıtlaSilteşekkür ederim, gerçekten çok lezzetli bir yemek,
sağolun
sevgili nevininyemekleri;
YanıtlaSilbiz de biraz seyrediyoruz hatta öyle güzel kokuyor ki içimize çekiyoruz desem abartmış olmam :)
benden de sevgiler
Canım ellerine sağlık hem çok güzel hemde pratik olmuş.
YanıtlaSilÇok severiz ailecek, harika görünüyor ellerinize sağlık!
YanıtlaSilmmm nefis görünüyor, ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSiloy oy oy nefis görünüyor,canım çekti valla :)ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilNefiss.. Harika kızarmış tavuk..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Ablacım bu nasıl bir güzelliktir, ekrana yapışıp kaldım sabah sabah:)
YanıtlaSilEllerine,emeğine sağlık.
Hayırlı cumalar diliyorum..
Muhabbetle..
Eline sağlık ablacım biz Trakyalıların baş yemeklerinden biridir kapama harika yapmışsın sevgiler...
YanıtlaSilsevgili feray;
YanıtlaSilgerçekten hazırlaması oldukça pratik lezzet de mükemmel:)
sevgili kalbegidenyol;
sevilmeyecek gibi değil ki:)
teşekkür ederim
selamlar sevgiler
sevgili şehrinaz;
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
sevgili anneeligibi;
ayy canın mı çekti :( yedirebilseydim keşke
selam ve sevgilerimle
Ne kadar güzel kızarmış, benim kör fırında mümkün değil.Pilavı fırında pişirebilmek de ayrı bir hüner. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok kolay ve çok lezzetli bir pilav oluyor,teşekkürler
Silsevgili hülya;
YanıtlaSilnefisss:) teşekkür ederim,
sevgili zel;
ekrana yapışıp kalmak:) çok teşekkür ederim zelihacım sağolasın
selam ve sevgilerimle
sevgili özgen;
YanıtlaSiltrakya yemeği olduğunu bilmiyordum ama öğrendim:) teşekkür ederim
selam ve sevgiler
bu tavuk kapamayla beni bir odaya kapatsınlar başka da bir şey istemem :) sevgiler.
YanıtlaSil:))))))))))))))))
Silharika bir yemek ellerine sağlık ablacığım görüntü mükemmel.Sizde şehriyelisini yemiştim ve çok güzeldi
YanıtlaSilnar gibi kızarmış miisss gibi :)
Silteşekkür ederim ama şehriyelisini fırında yapmamıştım sanırım :)
Silellerinize sağlık. Rahmetli annem önce tavuğu salçalı soğanlı güveç olarak pişirir sonra pirinçlerin üzerine döker fırınlardı. Müthiş bir lezzet oluyor.
YanıtlaSilannelerin yöntemleri unutulmamalı yaşatılmalı :)
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil