Sayfalar

17 Ekim 2012 Çarşamba

TAVUK KAPAMA,FIRINDA TAVUK VE PİLAV



MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Bugün sizlerle çok lezzetli bir ana yemek paylaşmak istedim,biz çok severek yiyoruz, misafirlerimize ikram etmekten,onların beğenisini görmekten mutlu oluyoruz :)
hazırlaması oldukça kolay,görüntüsü hoş,servisi kolay ve lezzeti tavan yapan yemeğimiz için;
1 adet bütün tavuk(parça tavuk da olur)
pirinç,
tereyağı,
tuz,
tavuk suyu gerekli
öncelikle tavuğu güzelye temizleyip yıkayıp tencereye koyuyoruz,üstüne kaynar su döküp hafif pişene kadar kaynatıyoruz(çok fazla pişirmeye gerek yok fırında da pişecek kızaracak)
pirincimizi sıcak ve tuzlu suda bekletiyoruz,
fırın tepsimize tavuğu koyuyoruz,pirinci çok güzel ama kırmadan yıkıyoruz ki nişastası gitsin, tepsiye tavuğun etrafına yerleştiriyoruz,haşladığımız tavuğun suyunu yeterli miktarda tuz ilavesi ile pirincin üzerine döküyoruz
ben tavuğun üstüne sadece çok az miktarda tereyağını parmaklarımla sürdüm,
fırında tavuk kızarana pirinçler de suyunu çekene kadar tuttum

31 yorum:

  1. Ne kadar güzel görünüyor. Sanki ye beni diyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. Valla kartpostal gibi insan seyretmekten yiyemez. Ellerinize saglik. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. fuat gencal bey;
    teşekkür ederim, gerçekten çok lezzetli bir yemek,
    sağolun

    YanıtlaSil
  4. sevgili nevininyemekleri;
    biz de biraz seyrediyoruz hatta öyle güzel kokuyor ki içimize çekiyoruz desem abartmış olmam :)
    benden de sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık hem çok güzel hemde pratik olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Çok severiz ailecek, harika görünüyor ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  7. mmm nefis görünüyor, ellerine sağlık ablacım...

    YanıtlaSil
  8. oy oy oy nefis görünüyor,canım çekti valla :)ellerine sağlık ablacım...

    YanıtlaSil
  9. Nefiss.. Harika kızarmış tavuk..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Ablacım bu nasıl bir güzelliktir, ekrana yapışıp kaldım sabah sabah:)
    Ellerine,emeğine sağlık.
    Hayırlı cumalar diliyorum..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık ablacım biz Trakyalıların baş yemeklerinden biridir kapama harika yapmışsın sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. sevgili feray;
    gerçekten hazırlaması oldukça pratik lezzet de mükemmel:)
    sevgili kalbegidenyol;
    sevilmeyecek gibi değil ki:)
    teşekkür ederim
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  13. sevgili şehrinaz;
    çok teşekkür ederim :)
    sevgili anneeligibi;
    ayy canın mı çekti :( yedirebilseydim keşke
    selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar güzel kızarmış, benim kör fırında mümkün değil.Pilavı fırında pişirebilmek de ayrı bir hüner. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok kolay ve çok lezzetli bir pilav oluyor,teşekkürler

      Sil
  15. sevgili hülya;
    nefisss:) teşekkür ederim,
    sevgili zel;
    ekrana yapışıp kalmak:) çok teşekkür ederim zelihacım sağolasın
    selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. sevgili özgen;
    trakya yemeği olduğunu bilmiyordum ama öğrendim:) teşekkür ederim
    selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  17. bu tavuk kapamayla beni bir odaya kapatsınlar başka da bir şey istemem :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. harika bir yemek ellerine sağlık ablacığım görüntü mükemmel.Sizde şehriyelisini yemiştim ve çok güzeldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nar gibi kızarmış miisss gibi :)

      Sil
    2. teşekkür ederim ama şehriyelisini fırında yapmamıştım sanırım :)

      Sil
  19. ellerinize sağlık. Rahmetli annem önce tavuğu salçalı soğanlı güveç olarak pişirir sonra pirinçlerin üzerine döker fırınlardı. Müthiş bir lezzet oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annelerin yöntemleri unutulmamalı yaşatılmalı :)

      Sil
  20. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil