MERHABALAR
HEPİNİZE REÇEL TADINDA; TATLI,LEZZETLİ,HUZURLU,SAĞLIKLI VE HAYIRLI BİR HAFTA DİLERİM :)
İlk kez patlıcan reçeli yaptım :) acaba olur mu olmaz mı nasıl bir lezzet ortaya çıkar diye tereddütle başladım ama,tereddüte gerek yokmuş oluyormuş çok da güzel bir reçel oluyormuş onu gördüm:) küçük patlıcan bulma imkanına sahip iseniz hemen yapın derim,çünkü tek sıkıntı küçücük minicik patlıcan bulmakta,pazarlarda satılmaz herhalde,ancak büyümesine fırsat vermeden henüz bebekken :)) dalından koparmakla mümkün olacak,yani ben öyle yaptım,komşunun bahçesindeki mini patlıcanları görünce dayanamadım :)
gelelim nasıl yaptığıma:
klasik reçeller gibi başladım(nasıl yapıldığı konusunda fazla fikrim yok kendimce uyguladım)
patlıcanları(kıyamasam da kabuklarını incecik soydum,
zaten çok küçük olduklarından elma dilimi gibi ortadan 2 ye sonra tekrar 2ye yani bazısı 4e bazısı 6 ya bölündü,
su (tuzlu değil)içinde dilimlenmiş patlıcanları beklettim(koyu renkli acı suyu çıksın diye),
küçük bir tencerede kısa süre hafif yumuşayana kadar kaynattım,
suyunu süzüp birkaç kez yıkadım,kevgire alıp suyunu süzdürdüm
bu arada tencereye 2,5 su bardağı şeker,2 su bardağı su,1 çay kaşığı tereyağı,8-10 adet tane karanfil koyup 5-10 dakika kaynattım,
suyu süzülen patlıcan dilimlerini şerbete attım,kısa sürede kıvama gelen reçele yarım çay kaşığı limon tuzu koyup 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapattım.
işte hepsi bu kadar ,yaptım oldu :)
YANİİ PATLICAN REÇELİ YAPMAK SANDIĞIM KADAR ZOR DEĞİLMİŞ
Gerçekten çok güzel duruyor annecim. ellerine sağlık. Benim içinde ye.
YanıtlaSilBu sene ben fazla mutfakta kalamadım. Artık seneye memleketimde bizzat bahçeden toplar yaparım. Afiyet bal olsun.
Öperim
İşte bu bir farktır, değişik tarifler.Burada ustalığınızı koydunuz, hayran oldum.Hemen deneyeceğim,sevgilerle.
YanıtlaSilsevgili sevil şahin;
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım,tamam senin için de yiyeyim:) sen yaparsın hem de harika reçeller yaparsın eminim,sen hayırlısı ile kurtul:)
sevgilerimle
sevgili ıhlamurcum;
YanıtlaSilişte bu yorum da senin farkını ortaya koydu:) denediğinde çok beğeneceksin eminim
selamlar sevgiler
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSiltadını çok merak ettim denemeyi isterim ama küçük patlıcan bulamam herhalde
YanıtlaSilellerine sağlık ablacığım
sevgili merhaba;
YanıtlaSilbulmak biraz zor galiba:(
tadını çok merak ettiysen ya hemen yapacaksın ya da gelip yiyeceksin:))
selamlar sevgiler
selamlar canım;
YanıtlaSiltabiki de harika görünüyor.tadı da elbette çok güzeldir.bende ilk denememe rağmen çok beğendim.
bak sana ne diyeceğim domates reçeli yedin mi hiç??
o da çok güzel olurmuş ben deneyeceğim ama kireç bulamadım..imkanın varsa ondan da yap.benim hamarat arkadaşım...
sevgiler benden sana gelsin..
Hiç yemedim patlıcan reçeli ve eğer küçük patlıcan bulabilirsen inşaAllah deneyeceğim..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
bu sene mutlaka yap derim sen çok da güzel yaparsın :)
Silsevgili ahlamdan;
YanıtlaSilselamlar,
domates reçeli hiç yemedim,merak etmiyor da değilim yani :) ama kireçle filan uğraşamam ben kireçsiz badanasız yapmaya çalışırım:)
teşekkürler
yemedim ama lezzetyli olduğuna eminim canım.
YanıtlaSilkesin çok lezzetli patlıcan olduğu belli değil
SilYedim ama yapmadım.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
o da iyiymiş :)))
Silsevgiler
bu minik patlıcanlardan bulmak zor olur mu ki??ellerinize sağlık farklı lezzetleri denemek lazım
YanıtlaSilbizim pazarlarda bulmak zor :(
SilHAYIRLI KANDILLER ELINE SAĞLIK SIZE BIR ONERIM PATLICAN REÇELI KIRECE YATIRILIRSA UZUN SURE DAYANIR VE TADUUI DAHA LEZIZ OLUR SAĞLIKLA VE AFIYETLE YIYIN
YanıtlaSilsana da hayırlı kandiller,
Silönerin için teşekkür ederim,denemeliyim :)
bu küçük patlicanlar adananın her pazarında vardır bizimmm burda küçük patlicann satılırr
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Şu aralar reçel olayına sarmış durumdayım zaten. Kesinlikle denemeli diye düşünüyorum.
YanıtlaSil