Sayfalar

14 Mayıs 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR YEMEĞİ
HEPİNİZE MERHABALAR,SICACIK SELAMLAR:)GÜZEL BİR BAHAR GÜNÜNE,YENİ BİR HAFTAYA TAZE BİR SEBZE YEMEĞİ İLE BAŞLAYALIM
Şimdi tam zamanı; pazarlar,marketler taze taze sebzelerle meyvelerle rengarenk dopdolu elhamdülillah:)
dün akşam iki güzel sebzeyi bir arada pişirerek hem lezzet hem şifasından yararlandık çok şükür:)
4 adet enginar,
1 kg baklanın içi(ayıklanmamış hali 1 kg)
1 adet soğan
yarım fincan sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
dereotu, nane
öncelikle enginarlar ayıklanır ya da ayıklanmış alınmışsa limonlu suda bekletilir ki kararmasın,baklalar ayıklanır,yıkanır,süzülür
ince doğranmış soğan ve sızma zeytinyağı kısa süre kavrulur,
iç baklalar ilave edilerek birlikte 5 dakika daha kavrulur,
enginarlar tencereye tabak şeklnde oturtulur* baklalar enginarların üstüne denk gelmemesine dikkat edilir kararmaması için*
üstüne sıcak su,toz şeker konur kaynamaya bırakılır,
az su,limon suyu,un ve tuz karıştırılır,ocağı kapatmadan 5 dakika önce yemeğin üzerine dökülür,taze nane ve dereotu ile servis edilir,
yanına da nefis bir pirinç pilavı güzel yakışır,afiyetle yenir:)

20 yorum:

  1. Ben bu yıl tanıştım iç bakla ile ve tabiri yerindeyse vuruldum,aşık oldum:)
    Ne lezzetli şeymiş de,yıllardır ben bilememişim.
    Enginarla da nefis olacak besbelli.
    Ellerine sağlık ablacım.
    Hayırlı haftalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hımmm süper sunumda muhteşem ellerine sağlık ablacığım...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık fırsat bulunca deniyeceğim inş.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. tek kelime ile nefis.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bende bezelye ve patates ile yaptım ablacım dün::)
    benim kuzucukların arası bakla ile pek iyi değil..
    nasıl yedireblirim ayayışları sonucunda hoş bir lezzet çıktı ortaya:)
    ellerin dert görmesin ablam seninde..
    öpüyorum..
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  6. bende bezelye ve patates ile yaptım ablacım dün::)
    benim kuzucukların arası bakla ile pek iyi değil..
    nasıl yedireblirim ayayışları sonucunda hoş bir lezzet çıktı ortaya:)
    ellerin dert görmesin ablam seninde..
    öpüyorum..
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  7. bende bezelye ve patates ile yaptım ablacım dün::)
    benim kuzucukların arası bakla ile pek iyi değil..
    nasıl yedireblirim ayayışları sonucunda hoş bir lezzet çıktı ortaya:)
    ellerin dert görmesin ablam seninde..
    öpüyorum..
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  8. bende bezelye ve patates ile yaptım ablacım dün::)
    benim kuzucukların arası bakla ile pek iyi değil..
    nasıl yedireblirim ayayışları sonucunda hoş bir lezzet çıktı ortaya:)
    ellerin dert görmesin ablam seninde..
    öpüyorum..
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık alıngan cicianne, öyle naz niyaz etmekle olmaz efendim, taşınıyoruz biz bir kaç hafta sonra, şuan eşyaları kolilemekle geçiyor ömrüm tamam mı, hıhh:)

    ellerine sağlıkkk:)

    YanıtlaSil
  10. sevgili zel;
    iç baklanın zeytinyağlı yemeği de çok lezzetli oluyor gerçekten, aşkın daim olsun:)
    sevgili pembetatlar;
    teşekkür ederim,sen beğendiysen tamamdır:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  11. ben enginar tarifi verirken başka yapılışlarıda var ama ben bunu tutturdum gidiyorum demiştim senin tarifinde tam üzerine geldi,bu şekilde eltim yapar,lezzetli olduğunu bilirim senin ellerindende çok güzel çıkmş,ellerine sağlık,sevgilerimi yolluyorum feriha ablacım...

    YanıtlaSil
  12. sevgili tarifkolik öznur;
    inşallh en kısa zamanda yapar ve afiyetle yersiniz:)
    sevgili umutluhayat;
    çok teşekkür ederim,sağolasın
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  13. sevgili birtutamkekik;
    patatesli bezelyeli de çok güzel oluyor,kuzucuklarına şifalar olsun inşallah:))
    sevgili papatyaprenses;
    kolay gelsin çok zor taşınmak bilirim ben de yeni taşıdım evi:))
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  14. eline sağlık.nefis olmduğuna hiç kuşkum yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜR EDERİM GERÇEKTEN ÇOK HAFİF VE LEZİZ :)

      Sil
  15. Muhteşem bir görüntüyle.Vitamin ve lezzet ikilisi bir arada.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık,
    size afiyet şifa olsun,burada enginar pek yok malesef

    YanıtlaSil