Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

GAZOZLU MUFFİN












GAZOZLU KEK,MUFFİN

nefis mi nefis,yumuşak mı çoook yumuşak hatta sünger gibi harika bir kek oldu:)hem yeni aldığım *tantitoni muffin kalıplarımı* kullandım hem de şişenin içinde az miktarda kalan sade gazozu değerlendirmiş oldum (biz asitli içecekleri gazoz,kola tüketmiyoruz misafirlerden kalan gazozdu)

3 yumurta,
1 su bardağı sade gazoz,
1 su bardağı toz şeker,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
2,5 su bardağı un,(un miktarı; yumurtanın ve su bardağının büyüklüğüne göre azaltılır veya artırılır)
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
her zamanki gibi önce oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürtüp,sonra şekerle birlikte tekrar çırptım, sıvı yağını,gazozunu daha sonra da unu,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave ettim az miktarda yağladığım kalıplarıma pay ettim,üstlerine de tuz döker gibi granül gold kahve döktüm,
ön ısıtmalı 170 c fırında pişirdim,
bu arada çay da demlendi pek tabiiki:)))

17 yorum:

  1. Ne guzel abarmislar,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim,güzel kabardılar:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsünden belli oluyor,yumuşacık nefis bir kek olduğu.Harika bir görüntü,bir kek bu kadar mı güzel görünür.
    Ben üzerindekileri damla çikolata sanmıştım.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Canım günaydın maşallah nasılda kabarmışlar ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. annem günaydınn nasılsın? çok teşekkür ettim harika muffinlerin için,şimdi yayındalar ellerine sağlık,gene beklerim,öptüm selamlar...

    YanıtlaSil
  6. Çocukluğumun tadı,tabii ki muffin olarak değil,kek olarak yapardık.Hatta ilk öğrendiğim kek gazozlu kekt.Ellerinize sağlık,ilk fırsatta yapacağım.

    YanıtlaSil
  7. elleine sağlık çok da iddialı yazmışsın ama gazoz yerine soda olmaz mı acaba..börekte olurdu da..

    YanıtlaSil
  8. Nasılda güzel kabarmışlar 2 katı olmuşlar resmen ellerinize sğalık çokk öpüyorumm

    YanıtlaSil
  9. Muffinler nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. GAZOZ KEKE HİÇ KOYMAMIŞTIM,MUFFİNLERİN O KADAR GÜZEL KABARMIŞLAR Kİ DENEYECEĞİM:)ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik afiyetler olsun cok güzel görünüyor muffinsler

    YanıtlaSil
  12. CANIM ELLERİNE SAĞLIK
    KEK DEĞİL
    TOSUNCUK OLMUŞ MAŞALLAH
    ÇOK KABARMIŞ
    :))

    YanıtlaSil
  13. Kalıbın çok güzelmiş, rengine bayıldım.. Muffinler harika, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. cok guzeller,eminimki de lezzetli,ellerine saglik hayatim sevgilerle.

    YanıtlaSil
  15. ben bu muffinlere bayılıyorum ama hiçbir denememde iyi sonuç alamadım böyle fosur fosur kabarmıyor benimkiler valla ne diyim imrendim ellerine sağlık, kalıpların rengide çok güzel :))

    YanıtlaSil
  16. not aldim tarifinizi bende cok muffin yaparim ama gazozlusu hic yapmamistim.ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık,kalıplar harika duruyor

    YanıtlaSil