P.D.Ç.S.ETK.60 GELİBOLU17
Daha önce alan maydanozunu yayınlamıştım,birazını ayırıp börek yaptım,
Böreğini kavurmasından daha çok sevdik:))
Yufkalar büyükçe olduğundan 8 üçgen parçaya ayırdım,Üzerlerine 1 su bardağı suya yarım fincan sıvıyağ karışımından fırça ile sürdüm( bu sayede börekler çıtır çıtır oluyor),çiğden hazırladığım alan maydanozlu ve lorlu iç malzemesini geniş kenara koyup rulo sarıp yuvarladım,
İç malzemesi: yıkanmış ince doğranmış alan maydanozu,
İnce doğranmış soğan,
Lor,
Maydanoz,
Dereotu,
Zeytinyağı,
Tuz,karabiber,pul biber,nane
Pişirme kağıtlı tepsiye yerleştirdim,Üzerlerine yoğurt,yumurta ve az sıvıyağ karışımı sürüp fırında pişirdim
Daha önce alan maydanozunu yayınlamıştım,birazını ayırıp börek yaptım,
Böreğini kavurmasından daha çok sevdik:))
Yufkalar büyükçe olduğundan 8 üçgen parçaya ayırdım,Üzerlerine 1 su bardağı suya yarım fincan sıvıyağ karışımından fırça ile sürdüm( bu sayede börekler çıtır çıtır oluyor),çiğden hazırladığım alan maydanozlu ve lorlu iç malzemesini geniş kenara koyup rulo sarıp yuvarladım,
İç malzemesi: yıkanmış ince doğranmış alan maydanozu,
İnce doğranmış soğan,
Lor,
Maydanoz,
Dereotu,
Zeytinyağı,
Tuz,karabiber,pul biber,nane
Pişirme kağıtlı tepsiye yerleştirdim,Üzerlerine yoğurt,yumurta ve az sıvıyağ karışımı sürüp fırında pişirdim
ALAN MAYDANOZU KAZ DAĞLARINDAN TOPLANMIŞ,BALIKESİR ALTINOLUK PAZARINDAN ŞİFA NİYETİNE İLK KEZ SATIN ALDIM:)
alan maydanozu bir yöreye ait bir bitkimi? ellerine sağlık canım nar gibide kızarmışlara tam ağızlara layık afiyet şeker olsun selamlar
YanıtlaSilalan maydanozu nasiloluyor hic gormedim tazesinin resmi varsa ekler misin
YanıtlaSilAaa ablacım çok ilginçmiş,bende ilk kez duydum.Börekler nefismiş elerine sağlık ablacım.Hayırlı pazarlar dilerim...
YanıtlaSilsevgili dilek hanımcım,alan maydanozu KAZ DAĞLARINDAN toplanmış BALIKESİR ALTINOLUK pazarından satın aldım şifa niyetine diye ilk kez aldım:))
YanıtlaSilsevgiler
SEVGİLİ EMELCİM BENDE İLK KEZ ALDIM TAZESİNİN RESMİNİ DAHA ÖNCE YAYINLAMIŞTIM ONA LİNK VERDİM:)
YanıtlaSilSEVGİLER
SEVGİLİ CAHİDEM,BENCE DE ÇOK İLGİNÇ BİR SEBZE,BÖREĞİ DAHA LEZZETLİ OLDU
YanıtlaSilSEVGİLER
alan maydanozunu ilk kez duyuyorum,görüntüsü aslında normal maydanozuda andırıyor.böreğe gelince nefis görünüyor,çıtır çıtır elleri,nize sağlık
YanıtlaSilsevgili umutluhayat,bende ilk kez aldım maydanoza benziyor ama kokusu ve lezzeti benzemiyor
YanıtlaSilsevgiler
simdi gorunce hatirladim bu galiba bizim oralarda kazayagi denilen sebze annem her bahar bolca yapardi pazardan alip bol soganli kavurup.eger bu o sebzeyse o boregin tadina doyum olmamistir,ayyy canim cekti simdi,biz turkiyeye gidene kadar vakti geciyor annem kavurup buzluga saklamisti birkackez bizim icin sorayim bakayim belki yine saklamistir.
YanıtlaSilAlan maydonuzu :)ilginç bir adı varmıs canım.bildiğimiz maydonozdan ne farkı var acaba? görüntüsü aynı görunyor.börek nefissss ellerıne sağlık tatlımm.sevgiler:)
YanıtlaSilcanım annem ellerine sağlık.çok teşekkürler.şimdi yayınladım bu nefis ve oldukça ilginç böreğini.gene beklerim,sevgiler selamlar
YanıtlaSilellerine sağlık ablaların sultanı şifalar olsun inşaallah gül böreklerin görünüşü de pek güzel olmuş senin diyet bitti galiba en son kaç kilo verdin maşaallah?:)
YanıtlaSilFeroşum öptüm hatim duası inşaallah yarın çünki daha haber vermeyenler var bekliyorum
tadını merak ettim görüntüsü çok güzel ellerinize sağlık.Şifa olsun
YanıtlaSilyok annem üşütmedim çok güzeldi,böreğini aldım yayınladım ellerine sağlık...
YanıtlaSilablacim nefis bir borek olmus bende sayende alan maydanozunu ogrenmis oldum,ellerine saglik kendine iyi bak.
YanıtlaSilCOK GUZEL OLMUS BOREK ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilSEVGILER
Börekler çok lezziz görünüyor ellerine sağlıksevgilerimle...
YanıtlaSilÇok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerine sağlık ...mis gibi altınoluk kokuyordur şimdi onlar...çok özledim ....
YanıtlaSilbende ilk kez gördüm vede duydum ama emini tadı güzeldir,her çeşit otu çok severim.
YanıtlaSilellerine sağlık
ay ablam sabah sabah benim kör gözler beni güldürdü alan maydonozunu ben Almanya maydonuzu okumusum önce tarifi incelerken sonunda yazmissin ya kaz daglarindan toplanmistir diye o zaman uyandim yani:)) Neyse
YanıtlaSildegisik bir cesit abla dedigin gibi sifa niyetine afiyet olsun ellerine saglik sevgiler...
adını ilk kez duydum canım annem ellerine sağlık börekler nefis afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
Bizim pazarda satılıyor ama tadını bilmediğim için hiç alıp denemedim.Nefis bir börek olmuş ablam eline sağlık
YanıtlaSilcanım ziyaretin için sağol fındık yağını hamur işlerinde kullanmayı cahidenin ellerinden öğrendim margarin yerine kullanıyormuş aynı tadı yakalayabiliyorum
YanıtlaSilselamlar
Kocaman ellerine sağlıK:) Nefis duruyor.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım harika görünüyor
YanıtlaSilCanım alan maydonuzu hakkında bır bılgı daha öğrenmıs oldum bloguma bıraktıgın yorumla:)peynır helvasında peynırın mıktarı ve çesıtı yazılmıstı .şablon degıştırdım 2 gun önce zemın rengıyle yazı rengı aynı kalmıs.bende farketmemısttım.şimdi duzelttım:)bakabılırsın canım.sevgiler:)bu arada senın facebookta gördum.tülin olarak ekleyecegım facede blog adresımde var görursun tanırsın zaten bılgın olsun...
YanıtlaSililk defa duydum bu maydanozu ben.Gül böreğiniz çok güzel olmuş elinize sağlık nar gibi kızarmışlar :)
YanıtlaSilAnnem ellerine sağlık.Tek kelimeyle harika ötesi görünüyor.Ben yanına çay yaparım:)Sevgiler bıraktım.Nur yüzlüm..
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.olsa da yesek :))
YanıtlaSilesra