Sayfalar

30 Mayıs 2010 Pazar

ALANMAYDANOZLU MİNİ GÜL BÖREK




ALANMAYDANOZLU MİNİ ÇITIR GÜL BÖREK

P.D.Ç.S.ETK.60 GELİBOLU17

Daha önce alan maydanozunu yayınlamıştım,birazını ayırıp börek yaptım,
Böreğini kavurmasından daha çok sevdik:))
Yufkalar büyükçe olduğundan 8 üçgen parçaya ayırdım,Üzerlerine 1 su bardağı suya yarım fincan sıvıyağ karışımından fırça ile sürdüm( bu sayede börekler çıtır çıtır oluyor),çiğden hazırladığım alan maydanozlu ve lorlu iç malzemesini geniş kenara koyup rulo sarıp yuvarladım,
İç malzemesi: yıkanmış ince doğranmış alan maydanozu,
İnce doğranmış soğan,
Lor,
Maydanoz,
Dereotu,
Zeytinyağı,
Tuz,karabiber,pul biber,nane
Pişirme kağıtlı tepsiye yerleştirdim,Üzerlerine yoğurt,yumurta ve az sıvıyağ karışımı sürüp fırında pişirdim


ALAN MAYDANOZU KAZ DAĞLARINDAN TOPLANMIŞ,BALIKESİR ALTINOLUK PAZARINDAN ŞİFA NİYETİNE İLK KEZ SATIN ALDIM:)

30 yorum:

  1. alan maydanozu bir yöreye ait bir bitkimi? ellerine sağlık canım nar gibide kızarmışlara tam ağızlara layık afiyet şeker olsun selamlar

    YanıtlaSil
  2. alan maydanozu nasiloluyor hic gormedim tazesinin resmi varsa ekler misin

    YanıtlaSil
  3. Aaa ablacım çok ilginçmiş,bende ilk kez duydum.Börekler nefismiş elerine sağlık ablacım.Hayırlı pazarlar dilerim...

    YanıtlaSil
  4. sevgili dilek hanımcım,alan maydanozu KAZ DAĞLARINDAN toplanmış BALIKESİR ALTINOLUK pazarından satın aldım şifa niyetine diye ilk kez aldım:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. SEVGİLİ EMELCİM BENDE İLK KEZ ALDIM TAZESİNİN RESMİNİ DAHA ÖNCE YAYINLAMIŞTIM ONA LİNK VERDİM:)
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. SEVGİLİ CAHİDEM,BENCE DE ÇOK İLGİNÇ BİR SEBZE,BÖREĞİ DAHA LEZZETLİ OLDU
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. alan maydanozunu ilk kez duyuyorum,görüntüsü aslında normal maydanozuda andırıyor.böreğe gelince nefis görünüyor,çıtır çıtır elleri,nize sağlık

    YanıtlaSil
  8. sevgili umutluhayat,bende ilk kez aldım maydanoza benziyor ama kokusu ve lezzeti benzemiyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. simdi gorunce hatirladim bu galiba bizim oralarda kazayagi denilen sebze annem her bahar bolca yapardi pazardan alip bol soganli kavurup.eger bu o sebzeyse o boregin tadina doyum olmamistir,ayyy canim cekti simdi,biz turkiyeye gidene kadar vakti geciyor annem kavurup buzluga saklamisti birkackez bizim icin sorayim bakayim belki yine saklamistir.

    YanıtlaSil
  10. Alan maydonuzu :)ilginç bir adı varmıs canım.bildiğimiz maydonozdan ne farkı var acaba? görüntüsü aynı görunyor.börek nefissss ellerıne sağlık tatlımm.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. canım annem ellerine sağlık.çok teşekkürler.şimdi yayınladım bu nefis ve oldukça ilginç böreğini.gene beklerim,sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık ablaların sultanı şifalar olsun inşaallah gül böreklerin görünüşü de pek güzel olmuş senin diyet bitti galiba en son kaç kilo verdin maşaallah?:)
    Feroşum öptüm hatim duası inşaallah yarın çünki daha haber vermeyenler var bekliyorum

    YanıtlaSil
  13. tadını merak ettim görüntüsü çok güzel ellerinize sağlık.Şifa olsun

    YanıtlaSil
  14. yok annem üşütmedim çok güzeldi,böreğini aldım yayınladım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. ablacim nefis bir borek olmus bende sayende alan maydanozunu ogrenmis oldum,ellerine saglik kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  16. COK GUZEL OLMUS BOREK ELLERINE SAGLIK
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  17. Börekler çok lezziz görünüyor ellerine sağlıksevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık ...mis gibi altınoluk kokuyordur şimdi onlar...çok özledim ....

    YanıtlaSil
  20. bende ilk kez gördüm vede duydum ama emini tadı güzeldir,her çeşit otu çok severim.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. ay ablam sabah sabah benim kör gözler beni güldürdü alan maydonozunu ben Almanya maydonuzu okumusum önce tarifi incelerken sonunda yazmissin ya kaz daglarindan toplanmistir diye o zaman uyandim yani:)) Neyse
    degisik bir cesit abla dedigin gibi sifa niyetine afiyet olsun ellerine saglik sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. adını ilk kez duydum canım annem ellerine sağlık börekler nefis afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Bizim pazarda satılıyor ama tadını bilmediğim için hiç alıp denemedim.Nefis bir börek olmuş ablam eline sağlık

    YanıtlaSil
  24. canım ziyaretin için sağol fındık yağını hamur işlerinde kullanmayı cahidenin ellerinden öğrendim margarin yerine kullanıyormuş aynı tadı yakalayabiliyorum
    selamlar

    YanıtlaSil
  25. Kocaman ellerine sağlıK:) Nefis duruyor.

    YanıtlaSil
  26. ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyor

    YanıtlaSil
  27. Canım alan maydonuzu hakkında bır bılgı daha öğrenmıs oldum bloguma bıraktıgın yorumla:)peynır helvasında peynırın mıktarı ve çesıtı yazılmıstı .şablon degıştırdım 2 gun önce zemın rengıyle yazı rengı aynı kalmıs.bende farketmemısttım.şimdi duzelttım:)bakabılırsın canım.sevgiler:)bu arada senın facebookta gördum.tülin olarak ekleyecegım facede blog adresımde var görursun tanırsın zaten bılgın olsun...

    YanıtlaSil
  28. ilk defa duydum bu maydanozu ben.Gül böreğiniz çok güzel olmuş elinize sağlık nar gibi kızarmışlar :)

    YanıtlaSil
  29. Annem ellerine sağlık.Tek kelimeyle harika ötesi görünüyor.Ben yanına çay yaparım:)Sevgiler bıraktım.Nur yüzlüm..

    YanıtlaSil
  30. ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.olsa da yesek :))
    esra

    YanıtlaSil