Sayfalar

21 Nisan 2010 Çarşamba

KILIÇ BALIĞI PİLAKİ




KILIÇ BALIĞI PİLAKİ

1 kg Kılıç balığı fileto,
2 adet soğan,
3-4 adet domates,
3-4 adet yeşil biber,
2 adet limon suyu,
Yarım demet maydanoz,
Az miktarda zeytinyağı,
Defne yaprağı

Kılıç balığı fileto dilim halinde tencereye dizilir,
Sırasıyla doğranmış soğan,domates,biber,maydanoz,limon suyu,zeytinyağı,tuz ve defne yaprağı konur pişirilir
NOT:kılıç balığı sert etli olduğu için ya önceden marine edilir ya da bu şekilde piştikten sonra buz dolabında 1 gün bekletilir sebzelerin lezzetini içine çekmesi beklenir ve afiyetle yenir

24 yorum:

  1. Hımmmmm
    nefis görünüyor ben en iyisi yapmadan önce marine edeyim yoksa bir gün onun yumuşamasını bekleyemem :))
    ellerine sağlık canım nefis görünüyor....

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş olmuş ellerinize sağlık,Yanımda olsada yesem.Size afiyet şeker olsun.sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir görüntü. Beklemiş haliyle olsa da yesek...

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık nefis bi yemek

    YanıtlaSil
  5. degısık bı balık secımı

    YanıtlaSil
  6. annem kusura bakma tamamen unutmuşum...
    bıraktım davetiyeni..sevgiler selamlar..
    öptüm o mis kokan ellerinden vede tonton yanaklarından...

    YanıtlaSil
  7. ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
    GÖNDEREN: http://japoncekirdegi.blogspot.com/

    58. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

    http://porselendemlik.blogcu.com

    http://gelibolu17.blogspot.com/

    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

    15 NİSAN 2010-29 NİSAN 2010

    TARİHLERİ ARASINDA

    http://japoncekirdegi.blogspot.com/

    YANİ BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE
    "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 58.HAFTA "
    BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
    LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. "Ey gençler topluluğu; sizden kim evlenmeye güç yetirirse evlensin. Zira evlenmek, gözü ve mahrem yeri en çok koruyandır. Kim de evlenmeye güç yetiremezse oruç tutsun. Zira oruç şehvetten uzaklaştırır, şehveti kırar." (Hadis-i Şerif, İbn-i Mesud)

    humeyraninyeri.blogspot.com

    gelibolu17.blogspot.com

    tarafından hazırlanan
    İSLAM'IN IŞIĞINDA
    isimli etkinliğimize vereceğiniz destekler için şimdiden çok teşekkürler.
    Biz düşündük ki, hepimiz sayfalarımızda
    "İslamda Aşk ve Evlilik"
    hakkında yazılar yazıp yayınlarsak, hem hep birlikte yeni ayetler, hadisler, dualar öğreniriz,
    hem de bilgilerimiz tazelenir.

    22 NİSAN-7 MAYIS
    tarihleri arasında
    humeyraninyeri.blogspot.com
    arkadaşımız ev sahibeliği yapacaktır.

    Sayfanızda yazınızı yayınlayıp başına
    -İslam'ın Işığında-
    hümeyra'ya haber verirseniz yazınızı zevkle sayfasında yayınlayacaktır.
    Ayrıca bu etkinliğe isteyen herkes katılabilir,
    davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız lütfen kusura bakmasınlar.
    Etkinliğimize herkes davetlidir...
    Sevgiler

    Not: Yazılarımızda kullandığımız ayet ve hadislerin kaynaklarını da yazarsak, çok daha güzel olur.

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyor, hiç denemedim ama denesem mi ki :)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. hımmm ..ellerine sağlık ...hiç yemedim kılıç balığı ama biliyosun hayır demem...afiyet şifa olsun...hoşçakal..

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Daha önce denemediğim için tadını bilmiyorum ama görüntü çok hoş.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. sevgili yıldız,gerçekten beklemek zor:)),
    annemineli,amiin inşallah şifadır,
    humeyra,yiyebilsen ne iyi olurdu,
    gül,teşekkür ederim,
    ışıl,bence de:),
    gelibolu17,çok hoşsun yaatamam öp de tonton yanaklı olduğumu nerden biliyosun bak kilo veriyorum:))
    nilay,denemekte yarar vardır,
    beracan,birgün yersin inşallah,
    merhaba,farklı bir balık
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  13. sa.Canım,tatmadığım bir lezzet görünümü güzel yayınladığına göre lezetide güzeldir ellrine sağlık afiyet şifa olsun..sevgiler..A.E.O

    YanıtlaSil
  14. Ablacığım ben geldiiiim:)
    En vefalı arkadaşlara uğruyorum ilk önce.
    Sizleri çok özlemişim cidden.Görüşmeyeli iyisindir inşaallah.
    Çok güzel tarifler paylaşmışsın yine.
    Doğum gününde gelmiş geçmiş haberim yok.Allah daha nice yılları hayırla sağlıkla yaşamayı nasip etsin,gülen yüzün solmasın ablam.

    Balık nefis görünüyor ellerin dert görmesin ablacım.Muhabbetle kal...

    YanıtlaSil
  15. kılıç pilaki harika görünüyor balık görünce dayanamam hepsini yiyebilirim.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Balığın her türünü çok seeverima am kılıç balığını hiç tatmadım elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  17. ablacım balık çok hoş görünüyor.hiç tatmadığım ve görmediğim bir balık .ama sen yaptıysan güzeldir .benim sayfamdada balık var.bende beklerim
    sevgiler
    aeo

    YanıtlaSil
  18. sevgili ayfersultan,kılıç balığı farklı bir lezzet şifa olsun inş,
    cahide,hoşgeldin canım sefa geldin,
    yemekyapalım,buyur gel yiyelim,
    pembetatlar,bende ilk kez yedim,
    aysesueda,çok değişik bir balık:)

    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  19. çok teşekkürederim ablacım. Sizin de ellerinize sağlık. Siz bu balık işini anlıyor ve seviyorsunuz ne güzel. Benimde anlamadığım konulardan birtaneside balıktır. Balığı 10 sene yemesem aklıma gelmez ama varsada oturup tek başıma bir kilo yerim yani. Öylede garip bir çelişki. hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. ablacim cok degisik vede enfes golmus yani ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar ...

    YanıtlaSil
  22. ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
    GÖNDEREN: http://japoncekirdegi.blogspot.com/
    58. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://gelibolu17.blogspot.com/
    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
    15 NİSAN 2010-29 NİSAN 2010
    TARİHLERİ ARASINDA
    http://japoncekirdegi.blogspot.com/
    YANİ BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE
    "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 58.HAFTA "
    BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
    LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  23. efendim davetiyemi bıraktım tarifimi isterim :)

    sevgiler
    ebru

    YanıtlaSil
  24. ellerinize sağlık ayrıca verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil