Sayfalar

8 Aralık 2009 Salı

SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA




HAMSİ BUĞULAMA

1 kg hamsi,
2 adet soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 adet limon,
1 çay bardağı zeytinyağı

Hamsilerin kılçıkları çıkarılır,yıkanır ve tuzlanır
Teflon tencereye hamsiler konur,üstüne ince doğranan soğanlar,dilimlenen kırmızı biber,zeytinyağı ve limon suyu konur ve ocakta pişirilir

8 yorum:

  1. ay ay annecim bu ne güzel bir lezzet böyle ellerine saglık afiyet bal şeker olsun..

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık balığı hiç böyle denemedim

    YanıtlaSil
  3. Offf Offf yıkdın beni ciddi diyorum bu kadar olur inan ki..İçimden geçirdim hamsi buğlama yapsam hafta sonu diye bir bakdım sen yapmışsın ellerine sağlık nefis bir görünüm..

    YanıtlaSil
  4. balık denildimi dayanamam,hele hamsi olursa,mmm ama yıkaması biraz zaman alıyor ama olsun ben yıkarım .

    YanıtlaSil
  5. ne zaman sizin sitenize girsem karnım acıkıyor

    YanıtlaSil
  6. Ayten ayhan kaplan25 Temmuz 2014 14:16

    Ellerine sağlık ablacım❤
    Bak bunu severim ama simdi bizim burdaki hamsiler hiç güzel değiller anca kışa inş❤

    YanıtlaSil
  7. Hamsiye dayanamam, bakip kaldim amaaaaaaaaa :) ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık.. biber halkaları da ayrı bir güzellik katmış yemeğe

    YanıtlaSil