Sayfalar

25 Kasım 2009 Çarşamba

ISPANAKLI ERİŞTE YAPIMI


ISPANAKLI ERİŞTE YAPIMI

1 ölçü yumurta,
1 ölçü su,
1 ölçü haşlanmış püre yapılmış ıspanak,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un
Resimdeki gibi yumurtaları kırdığımız kabı ölçü yapıp suyu ve ıspanağı da ölçüp katı bir hamur yoğuralım,
Dinlenen hamuru elma büyüklüğünde parçalara ayırıp bıçak sırtı kalınlığında açalım,
Açtığımız hamurları bir müddet temiz ve havadar bir yerde hafif kurutalım,
Resimdeki gibi 2 parmak eninde şeritlere keselim,
Bu şeritleri üst üste koyup 1-2 mm incelikte keskin bıçakla keselim,
Kesilen erişte hamurları havadar ve temiz bir yerde kurutalım,saklama kaplarımıza koyup zevkle seyredelim pişirip lezzetle yiyelim

18 yorum:

  1. siteniz çok güzel ellerinize sağlık.YOĞURTLU KURU BİBERin tarifini bulamadım yazabilir misiniz tşk ederim

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık.evde yapılması ne güzel.

    YanıtlaSil
  3. Ellerınıze sağlık ...
    ev yapımı her şey enfes oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,en önemlisi temiz ve güvenilir olması,ekonomik yönü de var :)

      Sil
  4. Ellerinize sağlık sayfanız çok hoşmuş,sizi takibe adlıyorum :)

    Bende sayfama beklerim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ayyyyyy yeşil yeşil ne güzel yapmışsın yaaaa.bunun domateslisi filanda vardır kesin

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım mis gibi evde yapım gibisi varmı....

    YanıtlaSil
  7. Süpermiş,deneyeceğim mutlaka,inşallah başarabilirim:)

    YanıtlaSil
  8. Evde yapilmisi gibi varmi, benimde aklimdaydi ama ispanaklisida degisik olur bunuda yapacaklarimin listesine aldim, ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ev yapımı el emeği olunca lezzeti kalitesi mükemmel olur

      Sil