EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK
Zaman zaman hazır yufkalardan harika börekler hazırlasak da kesinlikle elde açılanın yerini tutmuyor,belki biraz zaman ve emek harcıyoruz ama,ağızda kıyır kıyır dağılan harika bir tat bırakan börek hamuru için malzemeler:
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı sirke
Az tuz ve su
İstenildiği kadar artırılabilir,ben 2 ölçüden hazırladım2 tepsi börek çıktı.
Malzemeler besmele ve muhabbetle uzunca süre yoğrulursa hamur daha güzel oluyor,dinlenen hamurlar oklava ile istenen büyüklükte açılır ve biraz bekletilirse sonuç daha da iyi
İç malzeme evde ne varsa o! Ben ıspanak ve lor kullandım,ıspanaklar yıkanıp süzülür,içine lor,bol soğan,maydanoz,dereotu,nane,tuz,baharat ve zeytinyağı ilave ederek hazırlanır.yufkaları 2ye böldüm,1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı döküp, iç malzemeyi yaydım ve düz kenarından başlayıp rulo yaptım pişirme kağıtlı tepsiye yerleştirdim,üstüne yumurta,yoğurt,yağ karışımından sürüp pişirdim.Ellerimle yapmak, temizliğe dikkat etmek,nimeti verene şükretmek börekleri mutlulukla yemeyi gerektirdi.ELHAMDÜLİLLAH
elinize sağlık
YanıtlaSilve süpanallah
YanıtlaSilselam sayfaniz çok güzel. besmeleyi hatirlatmaniz o kadar hoşuma gitti ki. maşaallah diyorum.
YanıtlaSilbanada beklerim bu böreğinizi yapmaya karar verdim..
ALLAH CC.nasip ederse sayfamada ekleyeceğim.
sevgiler...
pazıları ne bütüklükte yapalım..nefis olmus
YanıtlaSilel açması olunca nasıl lezzetli olur. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık. el açmasının yeri ayrı tabii. Ispanaklı olursada ayrı lezzetlidir.
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar