Sarı Buğday Unlu Ekşi Maya Ekmek Tarifi Yapılışı
Sarı Buğday Unlu Ekşi Maya Ekmek Tarifi
Sarı Buğday Unlu Ekşi Maya Ekmek Nasıl Yapılır
Sarı Buğday Unlu Ekşi Maya Ekmek Tarifi Yapılışı
sıcak ekmek diliminin üstüne en güzel tereyağı sürmek yakışıyor
Hayırlı akşamlar,hava çok soğuk 🌨🌩🌪❄☃evlerimizden ; aşımız,ekmeğimiz,yakıtımız ve sevdiklerimiz,
gönlümüzden ; sevgi,muhabbet eksik olmasın inşallah
Dün akşam pişirdiğim sarı buğday unlu ekmeğimi 🍞sıcakken kestik🔪 yedik 🤗 çok ama çok güzel olmuş 👌
500 gr sert sarı buğday unu (tellioğlu)
110 gr aktif ekşi maya(akşamdan 20 gr maya 30 gr un 30 gr su ile karıştırıp kapaklı kapta beklettigim ön mayayı sabah tekrar 15 gr un 15 su ile karıştırıp aktiflesene dek bekledim)
380 gr su
5 gr tuz
Mutfak makinesinde yoğurduğum ekmek hamurunu 2 saat sonra 3 kez katlama yapıp buzdolabında 12 saat beklettim,tezgahta şeklini verip unlu sepete koydum tekrar buzdolabında 5 saat kadar beklettim,döküm tenceremi fırında 230 c ısıttım hamurumu ters çevirip tencereye koydum sıcak kapağını kapatıp 230 c 40 dakika kapağı açık olarak da 210 c 10 dakika pişirdim
Sonrası malüm🤗🤗🤗🤗🤗 🔪🍞🔪👌👍👍
Ellerine sağlık Feriha hanım,mis gibi ekmeğin kokusu taaaa buralara kadar geldi,afiyet olsun...
YanıtlaSilEllerinize sağlık büyükanneciğim çok güzel olmuş ☆☆♡☆☆♡☆☆♡☆☆
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar
Ellerine sağlık Feriha ablam....ekmeklerin Şahane
YanıtlaSilCanim eline sağlık. Bulamadım tam eksi maya nasıl yapılır .marketten aldığımız unlar olurmu
YanıtlaSilsafiyecim link göndereyim sana
Sil