Sayfalar

11 Ocak 2018 Perşembe

Sarı Buğday Unlu Ekşi Maya Ekmek Tarifi Yapılışı


Sarı Buğday Unlu Ekşi Maya Ekmek Tarifi Yapılışı
Sarı Buğday Unlu Ekşi Maya Ekmek Tarifi 
Sarı Buğday Unlu Ekşi Maya Ekmek Nasıl Yapılır
Sarı Buğday Unlu Ekşi Maya Ekmek Tarifi Yapılışı








sıcak ekmek diliminin üstüne en güzel tereyağı sürmek yakışıyor







feriha_susamcorekotuHayırlı akşamlar,hava çok soğuk 🌨🌩🌪❄☃evlerimizden ; aşımız,ekmeğimiz,yakıtımız ve sevdiklerimiz, 
gönlümüzden ; sevgi,muhabbet eksik olmasın inşallah 
Dün akşam pişirdiğim sarı buğday unlu ekmeğimi 🍞sıcakken kestik🔪 yedik 🤗 çok ama çok güzel olmuş 👌
500 gr sert sarı buğday unu (tellioğlu)
110 gr aktif ekşi maya(akşamdan 20 gr maya 30 gr un 30 gr su ile karıştırıp kapaklı kapta beklettigim ön mayayı sabah tekrar 15 gr un 15 su ile karıştırıp aktiflesene dek bekledim)
380 gr su 
5 gr tuz
Mutfak makinesinde yoğurduğum ekmek hamurunu 2 saat sonra 3 kez katlama yapıp buzdolabında 12 saat beklettim,tezgahta şeklini verip unlu sepete koydum tekrar buzdolabında 5 saat kadar beklettim,döküm tenceremi fırında 230 c ısıttım hamurumu ters çevirip tencereye koydum sıcak kapağını kapatıp 230 c 40 dakika kapağı açık olarak da 210 c 10 dakika pişirdim 
Sonrası malüm🤗🤗🤗🤗🤗 🔪🍞🔪👌👍👍

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık Feriha hanım,mis gibi ekmeğin kokusu taaaa buralara kadar geldi,afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık büyükanneciğim çok güzel olmuş ☆☆♡☆☆♡☆☆♡☆☆

    YanıtlaSil
  3. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Feriha ablam....ekmeklerin Şahane

    YanıtlaSil
  5. Canim eline sağlık. Bulamadım tam eksi maya nasıl yapılır .marketten aldığımız unlar olurmu

    YanıtlaSil