Keçiboynuzu Unlu Şekersiz Kek
Keçiboynuzu Unlu Şekersiz Kek Yapılışı
Keçiboynuzu Unlu Şekersiz Kek Tarifi
Keçiboynuzu Unlu Şekersiz Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 veya 2 yemek kaşığı şeker,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı keçiboynuzu özü(soğuk sıkım),
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
1 su bardağı keçiboynuzu unu,
1 su bardağı un,
isteğe göre ceviz
kalıbı yağlamak için tereyağı
Yapılışı:
Önce sadece yumurtalar iyice köpürene dek çırpılır,
şekerle birlikte tekrar çırpılır,
süt,sıvıyağ,keçiboynuzu özü (veya evinizde pekmezi varsa onu kullanın),
unları,kabartma tozu ve vanilyayı mutlaka küçük bir elekten eleyerek sıvı malzemelere katın,
yağlanmış kalıba veya benim yaptığım gibi küçük bir cam fırın kabına harcı dökün,
ön ısıtmalı 180 c fırında içini çekene dek pişirin
Keçi Boynuzu Tozu Faydaları
Keçi boynuzu tozu faydaları, keçi boynuzu özellikle Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen enerji dolu bir bitkidir. Görüntüsü dolayısı ile keçi boynuzu adını alır ve kurutularak toz haline getirilip kullanılır. Keçi boynuzu karbonhidrat yağ ve sodyum açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda A ve C vitaminlerini içerir içerdiği element ve bileşikler sayesinde vücudumuza bir çok katkı sağlar. Farklı şekillerde kullanılabilir pekmezi çayı yapılabilir. Taze olarak tüketildiği gibi toz olarak da tüketilir ve her şekilde de oldukça faydalıdır.
Keçi boynuzu tozu faydaları, keçi boynuzunun faydaları oldukça fazladır ve bunların başında kış aylarında artan astım bronşit ve gribal enfeksiyonlara birebirdir. İçerisinde önemli miktarda antioksidan özelliği vardır. Bu nedenle geniş bir yelpazede hastalıkların tedavisinde kullanılır. Metabolizma hastalıkları ile savaşır. Kolesterole iyi geldiği bilimsel olarak ispatlanmıştır. Kötü kolesterolü azaltarak iyi kolesterolü sağlıklı tutar. Sindirim sistemine yardımcı olur mideyi kuvvetlendirir mide hastalıklarına yakalanma riskini azaltır bağırsak enfeksiyonlarına karşı korur ve bağırsak kanserine yakalanmayı önler. Genel olarak sindirim sisteminin dostu olan keçiboynuzu ishale karşı da oldukça etkilidir.
Keçi Boynuzu Tozu Faydaları
Keçi boynuzu tozu faydaları, keçi boynuzu özellikle Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen enerji dolu bir bitkidir. Görüntüsü dolayısı ile keçi boynuzu adını alır ve kurutularak toz haline getirilip kullanılır. Keçi boynuzu karbonhidrat yağ ve sodyum açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda A ve C vitaminlerini içerir içerdiği element ve bileşikler sayesinde vücudumuza bir çok katkı sağlar. Farklı şekillerde kullanılabilir pekmezi çayı yapılabilir. Taze olarak tüketildiği gibi toz olarak da tüketilir ve her şekilde de oldukça faydalıdır.
Keçi boynuzu tozu faydaları, keçi boynuzunun faydaları oldukça fazladır ve bunların başında kış aylarında artan astım bronşit ve gribal enfeksiyonlara birebirdir. İçerisinde önemli miktarda antioksidan özelliği vardır. Bu nedenle geniş bir yelpazede hastalıkların tedavisinde kullanılır. Metabolizma hastalıkları ile savaşır. Kolesterole iyi geldiği bilimsel olarak ispatlanmıştır. Kötü kolesterolü azaltarak iyi kolesterolü sağlıklı tutar. Sindirim sistemine yardımcı olur mideyi kuvvetlendirir mide hastalıklarına yakalanma riskini azaltır bağırsak enfeksiyonlarına karşı korur ve bağırsak kanserine yakalanmayı önler. Genel olarak sindirim sisteminin dostu olan keçiboynuzu ishale karşı da oldukça etkilidir.
Bloglarda görüyorum ama hiç deneme fırsatım olmadı. Çok güzel görünüyor, en yakın zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar
ben normal halini yiyorum. bigi için tşk. Emine Gizem
YanıtlaSilŞekersiz mi ? Tarifte şeker var !!!
YanıtlaSil