Sayfalar

11 Mayıs 2017 Perşembe

Pirinçli Ebegümeci Yemeği

Pirinçli Ebegümeci Yemeği




Pirinçli Ebegümeci Yemeği
1 bağ veya demet ebe gümeci
1 soğan
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç veya bulgur
1 tatlı kaşığı salça
az tuz ve yarım kesme şeker
sapları koparılan ebegümeci yaprakları yıkanır,suyu süzdürülür,
tencereye yemeklik doğranan soğan,zeytinyağı,salça konur,kısa süre(soğanlar ölmeyecek kadar) kavrulur,
ebegümeci yaprakları ilave edilir,bir iki dakika karıştırdıktan sonra pirinç,tuz, şeker ve pirinçlerin çekeceği kadar sıcak su konur,önce hızlı sonra yavaş ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirilir



EBEGÜMECİNİN YARARLARI
Kendi kendine yetişen ve mor renkte çiçekler açan bir bitki olan Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır.
Ebegümecinin Faydaları:
Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.
Ateş düşürücüdür.
Nezle ve bronşite iyi gelir.
Burun kanamasını keser; Burun tıkanıklığını giderir.
Nefes darlığında faydalıdır.
Mide ağrısına ve bulantısına karşı etkilidir.
Dişeti hastalıklarında faydalıdır.
Mide ve Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Kabızlığı giderir.
Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.
Cildi korur, yumuşatır ve nemlendirir.
Gözaltı kırışıklıklarına ve şişliklerine iyi gelir.

1 yorum:

  1. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil