Sayfalar

4 Mart 2017 Cumartesi

Ekşi Maya Yapımı,Ekşi Maya Nasıl Yapılır,Ekşi Maya Yapılışı


Ekşi Maya Yapımı,
Ekşi Maya Nasıl Yapılır,
Ekşi Maya Yapılışı
Ekşi Maya Tarifi


 

susamcorekotu nun sevgili takipçileri ♥ her yiğidin yoğurt yapışı ve yiyişi farklıdır 


Daha önce paylaştığım ekşi maya resimleri ve tariflerine gelen sorular üzerine Ekşi maya yapım aşamasını kolaj olarak hazırladım
Resime dikkatlice bakmanızı tavsiye ederim,
Sol üstten 1.küçük resim: temiz bir cam kavanoz,1 kahve fincanı tam buğday unu,1kahve fincanı içme suyu (çeşme suyu değil),5__6adet kuru üzüm, karıştırılır,şişenin ağzına temiz bir bez örtüp oda sıcaklığında bekletilir, ertesi gün biriken su dökülür, her gün aynı saatte 

1 kaşık tam buğday unu ve içme suyu ile beslenir (silikon kaşıkla karıştırılır) 3. Gün üstünde minik baloncuklar oluşur, kuru üzümler(şişmiş bir şekildedir)çıkarılır atılır,! üzüm sayesinde mayalanma süresi kısalmış oldu :)  yaklaşık 5_6 gün sonra maya hazır olur(muş) benim 3.gün hazır olunca maşallah buzdolabına girdi,bundan sonra ise;mayamızın hem beslenip güçlenmesi için beslemek gerek bunun için : buzdolabından çıkardığımız maya dolu şişeyi 1 saat kadar mutfakta oda sıcaklığında bekletiriz,mayada hareketlenme başlar,uykudan uyanır,yine 1 kaşık tam buğday unu ve az içme suyu ilave eder karıştırırız,1 saat daha beklettikten sonra bir sonraki beslemeye kadar buzdolabında tutarız(buzlukta değil)  


4 yorum:

  1. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleykümselam,yorumların için çok teşekkür ederim

      Sil
  2. Emeğinize sağlık,peki bu beslenme süreleri kaç günde oluyor.Yada beslemeden nekdar dayanır.Örneğin 3 hafta tatile gidiyoruz bu sürede bozulurmu.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,mayayı beslemek yapacağınız ekmeğin sıklık ve miktarına göre değişse de ideali haftada 2 kezdir şayet tatile uzun süreliğine gidecekseniz mayanızı kurutun dönünce tekrar su ve unla aktif hale getirin

      Sil