Sayfalar

5 Aralık 2016 Pazartesi

Fındıklı Un Helvası




Fındıklı Un Helvası İçin Malzemeler:

2 su bardağı un,
1 su bardağı Sıvı yağ,
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı,
1 çay bardağı kırılmış Fındık
2 su bardağı su,
1 su bardağı  şeker( isteğe göre daha ilave edilebilir)

Fındıklı Un Helvasının Yapılışı :

*--*geniş ve yayvan tencereye yağlar ve un konur, orta ateşte kavrulur,ara ara tahta kaşıkla karıştırılır,yağ ve un iyice birbirine karışsın,
*--* her tarafını güzelce karıştıralım,itina ile kavurmaya devam edelim,
*--* ocağı kısalım,homojen olana dek alt ve üstü her yeri aynı kıvamda kavurmaya devam edelim,
*--* Kırılmış fındıkları ilave edelim( fındıklar zaten kavrulmuş olduğundan en son aşamada ilave ettim)
*--* su ve şekeri küçük bir tencerede sadece  şeker eriyene dek ateşte tutalım,
*--* bu aşamada un ve fındıklar mis gibi kavrulmuş olacak,
*--* şerbetini döküp kapağı kapatalım,1-2 dakika sonra açıp kaşıkla karıştıralım,ocağı kapatalım kapağı da kapatıp biraz demlendirelim helvamız kendine gelsin,kabarsın,lezzetlensin

2 yorum:

  1. selamun aleykum
    ellerinize ve emeğinize salik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil