Sayfalar

19 Kasım 2016 Cumartesi

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi,Yapılışı

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi,Yapılışı
Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Yapılışı
Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Nasıl Yapılır
Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börek Tarifi,Yapılışı
Hazır Yufka İle Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi,Yapılışı




Tek cümleyle YOK BÖYLE BİR LEZZET MÜ-KEM-MEL ÇITIR ÇITIR


 Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler:

2 adet hazır yufka

yufka arasına sürmek için:

1 çay bardağı kadar sıvı yağ
2 yemek kaşığı (dolu dolu) haşhaş ezmesi

Uşak Eşme'den üreticiden aldığım Haşhaş ezmesi bugüne dek aldığım yediğim gördüğüm haşhaş ezmelerinden çok farklı hatta ALAKASI yok,dedim ki: şayet bu haşhaş ise bizim bugüne dek bildiklerimiz neydi :))))  toprağından mı tohumundan mı yoksa mengenesinden mi bilemem


İç Malzemesi:
1 su bardağına yakın haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
az tuz,karabiber

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi,Yapılışı
İnce doğranan soğan ve zeytinyağı fazla ölmeyecek şekilde kavrulur,salçası ilave edilir,haşlanmış mercimek tuz ve karabiber de konur karıştırılır,soğumaya bırakılır
Küçük bir kasede sıvıyağ ve haşhaş ezmesi iyice karıştırılır
Yufka tezgaha yayılır,fırça yardımıyla haşhaş ezmesi her tarafına eşit şekilde sürülür yayılır,
2. yufka ilk yufkanın üstüne konur,aynı şekilde haşhaş ezmesi yayılır
Önce 2 ye,sonra 4 e bölünen haşhaşlı yufkanın çeyrek parçası tekrar 3 e veya 4 e kesilir(yufkanın büyüklüğüne göre ayarlanır) ben yufkam büyük olduğundan 4e böldüm,toplamda 16 adet üçgen parçam oldu
Her üçgen yufkanın geniş kısmına iç malzemesi yeşil mercimekten 1 yemek kaşığı kadar konur,sigara böreği gibi biraz daha kalın olarak fazla sıkmadan sarılır
! iç malzemenin yetmesi artmaması için : 16 adet üçgen yufkamız olduğu için 16 ya bölünürse kolaylık olur,hepsinin içi eşit olur :)
hepsi bitince fırın tepsisine yerleştirilen böreklerin üstlerine kalan yağlı haşhaş ezmesinden az miktarda fırçayla sürülür
ön ısıtmalı fırında 180 c pişirilir,aman dikkat edin kokusunu ve fırınınızı kontrol edin yanmasın rengi belli etmeyebilir :)






4 yorum: