Sirkeli Kaynatma Turşu Nasıl Yapılır
Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu Nasıl Yapılır
Sirkeli Yağlı Kaynatma Turşu Yapılışı
Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu
Sirkeli Yağlı Kapya ve Yeşil Biber Haşlama Turşu Nasıl Yapılır
Anlatılamayan ama fevkalade bir lezzet,harikulade bir turşu,salata,kahvaltılık,misafirlere ikramlık ve daha daha......
Öyle güzel ki tekrar tekrar yapmak istiyorum :)))
Malzemeler:
3 kg kırmızı kapya biber(salçalık)
1 kg yeşil acılı demre biber
1,5 litre üzüm sirkesi
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ ve sızma zeytinyağı karışımı
1,1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı silme şeker
1 demet maydanoz
2 baş sarımsak
Yapılışı:
Biberleri güzelce yıkayıp,içlerini ayıklayalım, ister resimdeki gibi ister farklı şekilde doğrayalım,
Maydanozları ve sarımsakları temizleyip doğrayalım
Geniş bir tencereye sirke,sıvı yağ ( zeytin yağını en son koydum),su, tuz,şeker koyup kaynatalım, içine azar azar koyup yaklaşık 3-4 dakika kadar yumuşamayacak ama çok da diri olmayacak şekilde kaynatalım,başka bir kapta biriktirelim,
Biberler bitene dek bu şekilde kaynatmaya devam edelim,tümünü maydanoz ve sarımsaklar dahil sıcak tencereye geri boşaltalım kalan sızma zeytin yağını dökelim tuzuna bakalım az sa ilave edelim,
Sıcak sıcak temiz cam şişelere dolduralım tencerede kalan sirkeli yağlı suyu pay edelim,kapaklarını kaynatıp sıkıca kapatalım ve ters çevirip üstünü örtelim,soğuyana dek 1 gün bekletelim
Serin ve loş bir yere bırakalım
selamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeklerinize sağlık.
edirneden selamlar
Ferihacım harika görünüyor, ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim bir tarif. Sevgiler.
YanıtlaSilSebzeleri doğrayıp kavanoza doldurduktan sonra kaynamis sirke yağ su karışımından döküp vakumlasak ne olur
YanıtlaSilbu dediğinizi uyguluyorum zaten :) aynen kalan karışımı döküp vakumluyorum 2 yıl sonra bile aynı tazelikte duruyor
SilDeneyeceğim teşekkürler
YanıtlaSil