Acılı Ezme Turşu Nasıl Yapılır
Acılı Ezme Turşu
Acılı Ezme Turşunun Yapılışı
Acılı Ezme Turşu Çiğden Nasıl Yapılır
Acılı Ezme Turşu Tarifi
Bu renk cümbüşü de ne ?
Sadece küçük bir tabak sebze ve çok büyük bir mutluluk yakalama oyunudur bu gördüğünüz ♥♥♥♥♥
Gelelim mutluluğun formülüne :
4 adet domates
7--8 adet küçük acı biber (balkonda saksıda yetiştirdim)
5--6 diş sarımsak
Çeyrek demet maydanoz
1 tatlı kaşığı ( tepeleme) kaya tuzu,
1 çay kaşığı şeker,
yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı
yarım kahve fincanı sirke,
az tane karabiber
Acı biberli,domatesli bu enfes turşu ile lezzet patlaması yaşanacak♥daha şimdiden görüntüsü ve kokusu harikulade
Bir üstteki resimde malzemeleri görebilirsiniz
Tümünü ince doğrayıp şişeye doldurdum,
üstüne bir huni yardımıyla 1 tatlı kaşığı ( tepeleme) kaya tuzu,1 çay kaşığı şeker, yarım kahve fincanı ile sızma zeytinyağı ve sirke, az tane karabiber koyup kapağı kapattım,
ara sıra alt üst ettim,şimdi ise serin ve loş kilerde bekliyor :-)
Not: acı biberler balkonda saksıda yetişti♥ bu ölçüler 500 gramlık şişe içindir
selamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeğinize sağlık
edirneden selamlar
aleykümselam,teşekkürler
SilEline sağlık ablacım çok güzel ama ne zaman yiyeceğiz bu turşuyu?
YanıtlaSilteşekkür ederim özgencim,istersen hemen yiyebilirsin ama fermente olsun turşu kıvamına gelsin istersen takip edersin renkleri biraz dönünce yersin :)))
Sil