Kuzu Tandır İle Patatesli Kebap
Kuzu Tandır İle Patatesli Kebap Yapılışı
Evde Kuzu Tandır Nasıl Yapılır
Kuzu Tandır İle Patatesli Kebap Tarifi
Patatesli Kebap
ET YEMEKLERİ BURADA
Merhaba,selam ve dua ile sevgili takipçilerim
Öyle lezzetli, temiz,ev yapımı,güvenilir bir yemek oldu ki
Eşimin deyimiyle bu yemek bal gibi Patatesli İskender Kebap olmuş hem de yaprak döner
gerekli malzemeler:
istenildiği miktarda parça veya bütün kol,but vs Kuzu Eti
Patates,
3--4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı kadar tane karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı(en son kızdırıp dökmek için)
domates sos veya salça
Kuzu etini güzelce yıkayıp varsa yağı siniri vs atıp sivri uçlu bir bıçağın ucuyla küçük çentikler açıp o boşluklara soyulmuş diş sarımsak ve tane karabiber koymak gerek
Tuz atmadan eti parça veya bütün olarak fırın poşetine yerleştirip yağlı pişirme kağıdıyla kapatmalı buharı lezzeti içinde kalsın
200 Derecede ısınan fırında yarım saat sonra da 170-180 derecede toplam 1-1,5 saat kadar pişirmek yeterli, bu süre sonunda et poşeti açılıp kontrol edilir tam pişmemişse az daha süre uzatılır
Nar gibi kızaran Miss gibi kokan gerçek tandır kebabı gibi çok güzel pişmiş bir etle karşılaşıyor insan :)
sonrası ise tamamen damak tadı ve aile bireylerinin tercihi :)
Et piştikten sonra kaplara koyup farklı şekilde tükettik,
bu yemek ise:
patatesler küp şeklinde doğrandıktan sonra kızartıldı,servis tabağına kondu,
iskender kebapdan esinlenerek :) üstüne etler yerleştirildi,
az domates sos ve kızgın tereyağı dökülerek afiyetle yendi
Kuzu Tandır İle Patatesli Kebap
Selamun aleykum.
YanıtlaSilEllerinize ve emeğinize saglik.
Edirne'den selamlar.
Selamun Aleykum
YanıtlaSilCenabı Hak size ve abime saglik, huzur ve mutluluk dolu uzun omurler nasip etsin inşallah.
Edirne'den selamlar