Sayfalar

31 Mart 2016 Perşembe

Kuzu Tandır İle Patatesli Kebap




Kuzu Tandır İle Patatesli Kebap
Kuzu Tandır İle Patatesli Kebap Yapılışı
Evde Kuzu Tandır Nasıl Yapılır 
Kuzu Tandır İle Patatesli Kebap Tarifi
Patatesli Kebap
Bakmak isterseniz
ET YEMEKLERİ BURADA

Merhaba,selam ve dua ile sevgili takipçilerim


Öyle lezzetli, temiz,ev yapımı,güvenilir bir yemek oldu ki

Eşimin deyimiyle bu yemek bal gibi Patatesli İskender Kebap olmuş hem de yaprak döner

gerekli malzemeler:

istenildiği miktarda parça veya bütün kol,but vs Kuzu Eti
Patates,
3--4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı kadar tane karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı(en son kızdırıp dökmek için)
domates sos veya salça

Kuzu etini güzelce yıkayıp varsa yağı siniri vs atıp  sivri uçlu bir bıçağın ucuyla küçük çentikler açıp o boşluklara soyulmuş diş sarımsak ve tane karabiber koymak gerek

Tuz atmadan eti parça veya bütün olarak fırın poşetine yerleştirip yağlı pişirme kağıdıyla kapatmalı buharı lezzeti içinde kalsın

200 Derecede ısınan fırında yarım saat sonra da 170-180 derecede toplam 1-1,5 saat kadar pişirmek yeterli, bu süre sonunda et poşeti açılıp kontrol edilir tam pişmemişse az daha süre uzatılır
Nar gibi kızaran Miss gibi kokan gerçek tandır kebabı gibi çok güzel pişmiş bir etle karşılaşıyor insan :)
sonrası ise tamamen damak tadı ve aile bireylerinin tercihi :)
Et piştikten sonra kaplara koyup farklı şekilde tükettik,
bu yemek ise:
patatesler küp şeklinde doğrandıktan sonra kızartıldı,servis tabağına kondu,
iskender kebapdan esinlenerek :) üstüne etler yerleştirildi,
az domates sos ve kızgın tereyağı dökülerek  afiyetle yendi


Kuzu Tandır İle Patatesli Kebap




2 yorum:

  1. Selamun aleykum.
    Ellerinize ve emeğinize saglik.
    Edirne'den selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Selamun Aleykum
    Cenabı Hak size ve abime saglik, huzur ve mutluluk dolu uzun omurler nasip etsin inşallah.
    Edirne'den selamlar

    YanıtlaSil