Sayfalar

27 Aralık 2015 Pazar

Ayvalı Kurabiye


Kurabiyeler  çoğu zaman evde hazırda bulunur,hem çocuklarımız için doğal,ekonomik ve temiz atıştırmalık,hem de aniden gelen misafirlerimiz için ideal ikramlık oluyor

Ayvalı Kurabiye

Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı 
1 cay bardağı sıvı yağ 
1 cay bardağı yoğurt 
2 yumurta 
1 cay kaşığı karbonat 
Un (aldığı kadar)
Üzerine dökmek için:pudra şekeri

İç malzemesi ; 

3 adet orta boy ayva 
5 yemek kaşığı şeker 
yarım su bardağı su 
1 çay kaşığı Tarçın 
yarım su bardağı kırılmış Ceviz

Önce iç malzemesi hazırlanır,bunun için: ayvalar yıkanır,kabukları soyulur ve rendelenir,küçük bir tencereye konur,üstüne ayvalar sert olduğu için su ve şeker konur,kısık ateşte pişirilir,tarçını ve cevizi de konur,karıştırılır
uygun bir kapta önce sıvı malzemeler karıştırılır,un ve karbonat elenerek eklenir,UN kontrollü konur,hamur yumuşak kulak memesi kıvamında olacak :)
avuç içine mandalina büyüklüğünde hamur alınır biraz inceltilir,ayvalı içten bir tatlı kaşığı konur,kapatılır,
fırında kızarmasını beklemeden açık renkli pişirilir
ilk sıcaklığı çıktıktan sonra pudra şekeri dökülür



4 yorum:

  1. Ellerine sağlık susam Çörekotum..:)) Bu aralar hep aklımda olan kurabiyeler.. Afiyetler olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ooo cok degisik olmus,elmali denedim ama ayvali hic yapmadim. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım elimdeki ayvalarla ne yapıcağımı buldıum sanırım;) mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.ilk defa duydum,deneyeceğim hemen

    YanıtlaSil