Çilek Marmelatı
Çilek Marmelatı Nasıl Yapılır
Çilek Marmelatı Yapılışı
Pratik Çilek Marmelatı
kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarındandır REÇELLER VE MARMELATLAR
Merhaba,selam ve dua ile efendim,
Çilek Reçeli
çoksevilen bir reçeldir bu defaaz miktarda aldığımız kaz dağlarının mis kokulu çileğinden marmelat yaptım hem kahvaltılarda hem kurabiye,tart vb kullanırım dedim ama kahvaltıda çok sevildi :))))
Çilek Marmelatı İçin Malzemeler:
1 kg çilek
700 gr şeker,
yarım çay kaşığı tereyağı,
kaşığının ucu ile limon tuzu
Çilek Marmelatının yapılışı:
Çilekler saplarından ayrılır,güzelce yıkanır, rondodan geçirilerek püre haline getirilir,
tencereye püre ve şeker konur,isteğe göre tereyağı ilave ederek kaynatılır (tereyağı koymamızın nedeni: reçel veya marmelatlar pişerken taşmasın,köpürmesin diye),
marmelat olduğu için su koymadım,şeker eriyince resimde görüldüğü üzere yeterli akışkanlık vardı
ara sıra karıştırmak suretiyle kıvamını alana dek kaynatılır, kontrolü yapılan marmelat limon suyu veya limon tuzu ilavesiyle 1--2 taşım daha kaynatılır,sıcakken küçük kavanozlara boşaltılır,kapakları örtülüp ters çevrilir,üstü örtülür ki; vakumlansın uzun süre bozulmadan kalsın
NOT:ŞEKER miktarı genelde tatlı meyvelerde çilek gibi 1 kg meyveye 1 kg şeker, ekşi meyvelerde vişne gibi 1 kg meyveye 1,5 kg şeker konur ama ben 1 kg dan az şeker koydum yeterli oldu
Ellerine sağlık ve afiyetle yemek nasip olsun. Çilek marmelatı mis gibi kokar
YanıtlaSilÇokk güzel bir görüntü bu meyveyi çok severim bizim burda karadeniz Ereğli çileği olan osmanlı çileği diye adlandırılan mislerr gibi kokan çilekten reçel yaparız sende marmelatını güzel yapmışın emeğine sağlık tadanlar şanslı.sevgiyle kalasın.
YanıtlaSilSelamün Aleyküm;
YanıtlaSilHayırlı sabahlar ablam ziyaretin beni çokkkk mutlu etti,ellerine sağlık çilek reçeline kim hayır diyebilir ki:)
Öpüyorum ellerinden...
Sunumu da bir harika.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil