Sayfalar

19 Eylül 2015 Cumartesi

Taze İncir Reçeli Tarifi- Yapılışı- Nasıl Yapılır


Taze İncir Reçeli 
Taze İncir Reçeli Tarifi
Taze İncir Reçeli Tarifleri
Taze İncir Reçelinin Yapılışı 
Taze İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır



bakmak isterseniz GÜZ İNCİRİ REÇELİ TARİFİM BURADA



Tüm REÇEL VE MARMELAT TARİFLERİM BURADA



Merhabalar,selam ve duâ ile
Taze İncir Reçeli mevsimi geçmeden yapılacak bir reçel,üstelik yemesi çok lezzetli ancak kalorisi yüksek olacağından fazla kaçırmamak gerek :)
biraz kurumaya başlayan Güz İnciri ile yaptığım reçel tarifime bakmak istermisiniz ?  http://susamcorekotu.blogspot.com.tr/2012/10/incir-receliguz-inciri.html

Taze İncir Reçelini Nasıl Yaptım?

Malzemeler:
1 kg olgun mümkünse koyu renk taze incir,
2 su bardağı şeker( incirler çok olgun ve tatlı olduğundan oldukça az şeker yetti),
1 su bardağı su,
1 çay kaşığı tereyağı,
yarım çay kaşığı limon tuzu

İncirler çok olgun ise ve arzu ederseniz benim yaptığım gibi kabuklarını soyabilirsiniz
ortadaki resim kolajında görüldüğü gibi genelde 4 e böldüm,
Tencereye (her zaman derin tencere kullanmak taşma veya kabarma ihtimaline karşı tercihimdir) limon tuzu hariç tüm malzemeyi boşaltıp orta hararetteki ocağa koydum,kaynadıktan sonra hem taşmasın hem incirler çok fazla parçalanmasın diye kısık ocakta kıvamını alana  dek kaynattım,limon tuzunu koyup 1--2 taşım daha kaynatıp ocağı kapattım

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Çok severim. Çok da güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Susam Çörekotu :) İyi bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,çok lezzetli oluyor gerçekten :)

      Sil