geçen yıl bu mevsimde yaptığım yaprak sarmam burada, bu defa yaptığım sarmamdaki fark hayatımda ilk kez nar ekşisini sarma içinde kullandım,farklı ve güzel bir lezzet oldu
BULGURLU ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
MERHABALAR SELAMLAR SEVGİLER CAN DOSTLARŞimdiye kadar yediğim en enn lezzetli sarmalardan birisi oldu,inanın bana :)
ön yargılı olmamak gerek, hep derim ben bulgurlu sarmayı sevmem diye ama yanlış konuşuyormuşum pişmanım
maalesef pirinç pilavını bulgur pilavına tercih ediyorum,ve biliyorum ki yanlış yapıyorum :(
bu sarma niye bu kadar lezzetli oldu ?
yapraklar çook taze asmamızın ilk yaprakları öyle ince ki
bulgur ise ; esmer köy bulguru (pilavlık bulgur )
kolaj resimde görüldüğü gibi bir büyük tabak dolusu,yeşillik yani; bol taze soğan,taze nane,dereotu,maydanoz
salça ; yazın kendi yaptığım güneşte kuruttuğum domates biber salçası
yağı ; sızma zeytinyağı
* iç malzememin yaklaşık 1 çay bardağı bulgur iken, belki 4-5 misli de yeşillik idi
bir dee; bool sevgi,muhabbet koyunca siz söyleyin bu sarma nasıl çok lezzetli olmasın
*yapraklar çok ince ve taze olduğundan yırtılmasın diye;yıkadıktan sonra kaynar suya daldırıp çıkardım,
yeşillikleri çok ince doğradım,
bulguru yıkayıp suyu süzülünce (çiğden ) geniş bir kap içinde tüm malzemeleri karıştırdım,
Bulgurlu sarmayı ben daha çok seviyorum. sunum ve lezzet bir numara. ellerine sağlık..
YanıtlaSilBizim yapraklar hala cok kücük, ne güzel olur taze yapraklarla, ellerine saglik, sifalar olsun
YanıtlaSilama bizim asmamız yok yaprağımız yok elinize sağlık sço
Silne güzel bir lezzettir yaprak sarma ellerine sağlık sevgiler
Sil