Trileçe Tatlısı - Balkan Tatlısı
Trileçe
Trileçe Tatlısının Yapılışı
Trileçe Tatlısı - Balkan Tatlısı
Trileçe
Trileçe Tatlısının Yapılışı
Trileçe Tatlısının Yapılışı
Trileçe Tatlısı - Balkan Tatlısı
Trileçe
Merhabalar,selamlar
meşhuuur tirileçe tatlısını ben de yaptım,ilk kez Edirnede yedim ismi bu kadar duyulmamıştı,oldukça lezzetli ve hafifti,sordum pastacı: kek pişirip 3 farklı sütle ıslatıyoruz dedi :)
bu tarif Kremasız sadece köy sütü ile yani sütün kaymağının kıvamı ile bence çok daha sağlıklı ve hafif oldu :) yani bencileyin bir tarif efendim
Tirileçe Tatlısıın tadını merak edenler: bildiğiniz pandispanyayı düşünün piştikten ve ılıdıktan sonra şekerli süt ile ıslatın :) İşte buuu
Tirileçe Tatlısı İçin Malzemeler:
4 adet yumurta
¾ su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik un(! önemli kullandığınız yumurta büyük boy ise un miktarını 1--2 kaşık daha artırmak gerek)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket vanilya
Tirileçe Tatlısının Şerbeti:
1 lt köy (kaymaklı )sütü *krema kullanmadığım için 1 litre süt kullandım 1 kahve fincanı kadar arttı krema kullanırsanız bu süt miktarı fazla gelir azaltmanız gerekir
1 lt köy (kaymaklı )sütü *krema kullanmadığım için 1 litre süt kullandım 1 kahve fincanı kadar arttı krema kullanırsanız bu süt miktarı fazla gelir azaltmanız gerekir
yarım su bardağı şeker(isterseniz biraz artırabilirsiniz bize bu miktar yetti)
Tirileçe Tatlısının Yapılışı:
öncelikle sütümüz çiğ ise kaynatalım soğusun,ben 2--3 gün önceden pişirip buzdolabında beklettiğim için soğuk ve kalın kaymaklı bir süt hazırdı :)
* yumurtaları derin çırpma kabına kıralım,şekeri de koyup mikserle 8--10 dk kadar iyice köpürüp şeker eriyene dek çırpalım ki; pandispanyamız güzelce kabarsın
* resimde görüldüğü gibi un,kabartma tozu,vanilyayı eleyerek azar azar ilave edelim,mikseri çıkarıp tahta kaşıkla alttan üste doğru yavaşça karıştırarak homojen hale getirelim,
* cam fırın kabımızı tereyağı ile yağlayıp harcımızı dökelim,
* 180 c ön ısıtmalı fırında yaklaşık 35--40 dk pişirelim,
* kekimiz pişerken süt ve şekeri mikserle iyice köpürene dek çırpalım hazır olsun
* kek hafif ılıyınca yani ilk sıcaklığı mutlaka geçince çıkarıp tatlı çatalı ile ara ara delikler oluşturalım ki; süt şerbetini her yerine çeksin
* kepçe veya benim yaptığım gibi kaşıkla süt şerbetini kekimizin her yerine eşit gidecek şekilde dökelim
*** ben karamel sos yerine sade yemeyi tercih ettim resim için de hazır karamel sos kullandım
Tirileçe Tatlısının Yapılışı:
öncelikle sütümüz çiğ ise kaynatalım soğusun,ben 2--3 gün önceden pişirip buzdolabında beklettiğim için soğuk ve kalın kaymaklı bir süt hazırdı :)
* yumurtaları derin çırpma kabına kıralım,şekeri de koyup mikserle 8--10 dk kadar iyice köpürüp şeker eriyene dek çırpalım ki; pandispanyamız güzelce kabarsın
* resimde görüldüğü gibi un,kabartma tozu,vanilyayı eleyerek azar azar ilave edelim,mikseri çıkarıp tahta kaşıkla alttan üste doğru yavaşça karıştırarak homojen hale getirelim,
* cam fırın kabımızı tereyağı ile yağlayıp harcımızı dökelim,
* 180 c ön ısıtmalı fırında yaklaşık 35--40 dk pişirelim,
* kekimiz pişerken süt ve şekeri mikserle iyice köpürene dek çırpalım hazır olsun
* kek hafif ılıyınca yani ilk sıcaklığı mutlaka geçince çıkarıp tatlı çatalı ile ara ara delikler oluşturalım ki; süt şerbetini her yerine çeksin
* kepçe veya benim yaptığım gibi kaşıkla süt şerbetini kekimizin her yerine eşit gidecek şekilde dökelim
*** ben karamel sos yerine sade yemeyi tercih ettim resim için de hazır karamel sos kullandım
Trileçe Tatlısının Yapılışı
Trileçe Tatlısı - Balkan Tatlısı
Trileçe
Trileçe Tatlısının Nasıl Yapılır
Feriha ablacım ellerinize sağlık bu tatlıyı bir yerde bulursam tadacagim. Çok merak ediyorum. Ellerinize saglik
YanıtlaSilBence son yılların en lezzetli olayı Trileçe. Aksi gibi heryerde de çok güzel yapıyorlar insan yemeden duramıyor. Tabii ki beni aşıyor yapımı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇokca konuşulan ve görselliği ile göz kamaştıran bu tatlıyı bende deneyeceğim en kısa sürede.Seninde ellerine sağlık Ferihacığım,afiyet olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,çok güzel görünüyor,tarif denenecektir.
YanıtlaSilEllerinize sağlık... Hiç yapmamıştım. O kadar güzel görünüyor ki... Deneyebilirim. Ellerinize sağlık...)
YanıtlaSilEllerine sağlık ablammm...
YanıtlaSilNefissss görünüyor...
Sevgilerimle.
Yapan pişman, tadan bin pişman.Çünkü nefis ötesi bir lezzet, yapmaya korkuyorum,çok yerim diye. Elinize sağlık,Feriha hanım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık Feriha Hanım'cım. ..Bende ilk kez yaptim agir olur diye dusunmustum ama guzel oldu..Birçok tarifte irmik ve siviyagda vardi ben koymadim ama kendimce uyguladim...
YanıtlaSilEllerine saglik, senin yapigin daha hafif olmustur, ben krema kullandim. Tadi cok güzel ama kalori bombasi gibi :D
YanıtlaSilMımm çok ama çok sevdim ben Trileçe tatlısını ellerine sağlık.. Çok güzel sünger gibi olmuş..
YanıtlaSilDemek kremasız da olabiliyormuş, memlekete varınca mutlaka köy sütü ile deneyeceğim, tarif hazır nasılsa :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilnefis bir lezzet trilece tatlısı ellerine sağlık bizim evde çok seviliyor, trileçe tatlısı sevgiler
YanıtlaSilTadıp sevmeyen varmı merak ediyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilelinize saglık :) sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık:) Çok hafif bir tatlı ben beğenmiştim. Tarifinizi deneyeceğim.Sevgiler.
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
edirneden selamlar