Sayfalar

1 Nisan 2015 Çarşamba

Tavada Börek-Su Böreği Tadında Kolay Börek





Merhabalar,selam ve dua ile
buz dolabımda el açması yufkalar fırında börek olacaktı,ama;malum tüm ülkede elektrik kesintisi oldu,dolaptaki yufkalar bozulmasın diye çareyi tavada pişirmeye niyet ettim, iyi ki yapmışım öyle güzel oldu ki; pek çok yerde yediğim gerçek su böreğinden daha da güzeldi
20 cm çapında seramik kaplamalı kapaklı tavada pişirdim
2 adet yufka,
200 gr tuzsuz kaşar loru,
Arasına Sürmek İçin Sos Malzemesi:
1 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
yarım çay kaşığı tuz

tavanın dibine 1 yemek kaşığına yakın sıvı yağ dökelim, 1 yufkanın orta kısmını tavaya yerleştirelim, kalan kısmını buruşturarak tavaya yerleştirelim, aralarına çırptığımız sosun yarısını dökelim,
loru koyalım,istersek pul biber ve  karabiber de dökelim,
2. yufkayı yine buruşturarak veya kopartıp parçalar halinde yerleştirelim aralarına kalan sosu kaşıkla dökelim,en üstte kalacak kısmına sos dökmeyelim,
kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim,mutlaka arada kontrol edelim yanma veya pişmeme durumu olmasın,
spatulla çevirelim ters yüz edelim diğer tarafını da güzelce kızartalım

4 yorum:

  1. Elinesaülık ablacım ben de bu böreğin gerçek el açması su böreğini tavada yapmıitım harika oldu böyle yufkayla daha kolay olmuştur sevgiler

    YanıtlaSil
  2. denenmesi gereken nefis bir börek tarifi ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok güzel bir börek tarifi acil zamanlarda elektrik kesintisi gibi zor zamanlardada tam bir kurtarıcı tarif Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Tavada börek yapmak bana da çok pratik gelir ama pişmez diye düşünüp daha ince yaparım, demek ki pişiyormuş :) Gerçekten su böreği görüntüsünde olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil