Sayfalar
▼
11 Nisan 2015 Cumartesi
Sucuklu,Kaşarlı,Biberli Milföy Böreği
Sucuklu,Kaşarlı,Biberli Milföy Böreği
Merhabalar,selam ve dua ile,
Milföy çok sıklıkla kullanmasam da acil durumlarda veya hasta olduğum zamanlarda kurtarıcım oluyor,
kullandığım malzemeler:
1 paketin yarısı milföy ya da 500 gr lık paket,
3-4 parmak eninde sucuk
2 adet kırmızı kapya biber,
2 adet yeşil tatlı biber,
kaşar peyniri,
1 yumurtanın sarısı,
yemek kaşığı kadar çörekotu
Milföyler oda sıcaklığında şekil alacak kadar yumuşamalı,
bu arada iç malzemesini küçük parçalar halinde doğrayıp hazırlamalı,
! milföyler sıcak fırına konacağı için börekler hazırlanırken fırının ısıtılması uygun olur,
kare şeklindeki milföyün ortasına küçük doğranmış karıştırılmış iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar koyup üstteki resimdeki gibi önce karşılıklı kenarları ortada birleştirip sonra diğer uç kenarları ortada toplanıp kağıt serili fırın tepsisine ters çevrilerek konmalı,
hepsi bitince üstlerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında yanmadan güzelce kızarana dek pişirilmeli
afiyet olsun
teşekkürler :)bazı tariflerde açıklama ayrıntılı değil ya da ben mi bulamıyorum acaba anlaşılabilir olduğu için mi yoksa
YanıtlaSililginize takibinize ve yorumlarınıza çok müteşekkirim
Silelimden geldiğince tarif basit olsa da açıklayıcı şekilde yazmaya çalışıyorum ama,
inşallah bundan sonra daha dikkat ederim :)
özür dilerim sayın çörekotu :(yanlış anlaşıldım mesela maydonozlu krepin yapılış aşamasını göremmiyorum onu kastettim yoksa açıklamalar çok ayrıntılı bunu görememiştim sadece :(bir de turbo fırında kek yaptım şimdi 175 de yarım saat kabarınca 120 de yarım saat beklettim ama içi tam çekmemişti ben bu fırını çözemedim 1 saatte kek pişmez mi ya sinir oldum yardımcı olurmusunuz ben hiç güzel kek yapamayacak mıyım ya :(
YanıtlaSilc
kpss0173 isminizi lütfetseniz :)
Silaaaa lütfen :( yanlış anlaşılma filan yok inanın sizi kırmak istemedim,aksine size teşekkür borçluyum,
maalesef tarif varken niyeyse netten kaynaklanan sorunla göremeyenler oluyor ama az önce baktım yoktu şimdi var diyen oluyor :)
maydanozlu krepe bakıp düzelteceğim inşallah :) sağlık sorunlarımdan kaynaklanan bazı aksaklıklar oluyor :(
KEK için fırın ön ısıtmalı olmalı,kek kalıbı ısıyı iyi geçirmeli,fırının fanını kek de kullanmıyorum, 175 c kabardıktan sonra birden 120 c düşürülmesi kekin pişmesini geciktirir,fırının tekrar devreye girip çalışması uzun zaman alabilir,fırınlar farklılık gösteriyor ama en fazla 150c kadar düşürmeli diye düşünüyorum
selam ve dua ile
'elsun ' :) teşekkür ederim fırınım fanlı fanı kapatamıyorum üzerinde çatlama olmuştu galiba 175 fazla geldi 150 iyi gibi diğeri normal fırın özelliğinde yani iki farklı fırın.bir türlü istediğim şekilde kek yapamıyorum :( az önce tarçınlı kurabiyeyi ben damla çkltlı yaptım yeğenim en çok bunu sevdim dedi:)şöyle sünger gibi kabarmış yumuşak dokulu bir keke hasretim :(geçmiş olsun
YanıtlaSilEllerine Sağlık canım..Oğlum için sık sık yaparım. Kolay ve çabuk börek. Milföy kurtarıcımız.
YanıtlaSildeğerli arkadaşım susam çörek otu hanım hünerli ellerinize sağlık milföy böreğinizin iştah açan kaliteli malzemelerinizle pişirme tarzınızla servise hazır şekliyle her zaman olduğu gibi efsaneler yaratmışsınız sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hoşça kalın .
YanıtlaSilnefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil