Sayfalar

29 Mart 2015 Pazar

Tavuk Kanat, ve Karaca Biogranit

Tavuk Yemekleri



Tavuk Kanat 
Tavada tavuk Kanat
Domates Soslu Tavuk Kanat
Her ne kadar ızgarada tercih edilse de tavada da çok güzel pişiyor hele ki; granit tava  volkanik taş olduğundan doğal ve nefis bir lezzet veriyor
http://www.krcshop.com/pisirme-grubu/bio-granit
http://www.cookplus.com/
hatta kanat yemeyi hiç tercih etmeyen eşim bu kez cidden çok güzel kokuyor dedi ve afiyetle yedi :)
yıkanan kanatlar ısınan Granit tavaya konur,varsa kapağı örtülür (benim aynı boy granit tencerem önceden vardı çapları aynı olunca cam kapağını ortak kullanıyorum) önce buharıyla etli yerleri de iyice pişsin diye kapağını örtüyorum
çok az sızma zeytinyağı ve tuz ilave ediyorum,kızarmaya başlayınca kapağı açıp ters yüz ediyorum
ben kışın salça yerine yazdan hazırladığım domates rendesini kullanıyorum
tavada 4-5 kaşık domates rendesi,3 diş rendelenmiş sarımsak ve 3 kaşık  zeytinyağını soteleyip tavuk kanatlarla birlikte servis ettim




3 yorum:

  1. Güzel bir sunum. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Mangalda gibi olmus, ellerine saglik, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Granit yeni bir çeşit. Henüz görme, inceleme fırsatım olmadı. Ama sizin düşünceniz ne merak ettim. Seramikle karşılaştırılırsa çizilmeye karşı daha mı dayanıklı?

    YanıtlaSil