Sayfalar

9 Mart 2015 Pazartesi

Fırında Balkabağı Mücveri-Yoğurt Soslu Mücver




Fırında Bal kabağı Mücveri-Yoğurt Soslu Mücverin Yapılışı

                                        Fırında Bal kabağı Mücverinin Pişmiş hali 

                                                         
                                                       Yoğurt Soslu Mücverin servisi



Fırında Balkabağı Mücveri-Yoğurt Soslu Mücver

Malzemeler:
750 gr rendelenmiş bal kabağı( çiğ),
2 adet yumurta,
2 adet  kuru soğan,
3-4 yemek kaşığı un,
1 kahve fincanına yakın sızma zeytinyağı,
az tuz,karabiber,pul biber,kuru nane,kimyon

Fırında Balkabağı Mücveri-Yoğurt Soslu Mücverin Yapılışı:

Rendelenmiş kabağı geniş bir kaba koyalım,
diğer malzemeleri de ilave edip kaşıkla karıştıralım,
ister bir kişilik fırın kabı ister büyükçe bir fırın tepsisi kullanalım,kapların içini çok az zeytinyağı ile  yağlayalım,
mücver harcını kaplara yayalım, 170-180 c fırında altı üstü hafif kızaracak şekilde pişirelim,
tepside pişirirsek bıçakla dilimleyerek servis yapalım,
benim yaptığım gibi 1 kişilik farklı kalıplarda pişirirsek servis tabağına ters çevirip üstüne çırpılmış yoğurt,pul biber ve kuru nane döküp afiyetle yiyelim efendim


19 yorum:

  1. İnanılmaz güzel gözüküyor, bugün bloglarda çok değişik tarifler var. blog dünyası kendini toparlıyor galiba. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Balkabağını yemeyen insanlara şaşırıyorum. Patlıcan gibi her türlü yemeği yapılıyor. Üstelik daha sağlıklı ... Mücverde harika olmuş.. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef yemeyen ler de var söylemeden bu mücveri yeseler kesinlikle anlamazlar :)))))
      teşekkürler

      Sil
  3. farklı bir tarif olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. ay tam benlik fırında olmasıda dez avantaj ellerine saglık safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fırında olması avantaj olmalı değil mi safiyecim :))))

      Sil
  5. Hiç aklıma gelmezdi ablacım.... denemek istiyorum bunu da.... kaliplar yine çok şık ve güzel... ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın genelde tatlı haliyle tüketiyoruz :))
      daha güzelleri senin olsun

      Sil
    2. haklısın genelde tatlı haliyle tüketiyoruz :))
      daha güzelleri senin olsun

      Sil
  6. Son günlerde degisik tarifler geliyor hep :) ellerine saglik yine nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canlanıyormuyuz ne :)))))
      bence artık aynı tarifleri yapmasak üretsek iyi olacak

      Sil
  7. Eşim balkabağı yemiyor ama çok faydalı. Bunu gizlice yapıp yedirmeyi planlıyorum :) süper tarif. bakalım ne olacak ? eheheheh

    YanıtlaSil
  8. Balkabağı ve mücver çok şaşırdım. Bayıldım :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Canikom, haşlanmış var dolapta onla da olur sanırım, yarın misafir var yapsam mı...?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dilekcim sen yaparsan olur ama aynı lezzet kıvam olmaz gibi :)

      Sil