Sayfalar

8 Aralık 2014 Pazartesi

DOĞAL TAVUK SUYUNA PİRİNÇ ÇORBASI



BAKMAK İSTERSENİZ DİĞER ÇORBA TARİFLERİM BURADA TIKK

MERHABA,SELAM VE DUA İLE SEVGİLİ CANLAR :)
En doğalından hatta taaaaa çocukluğumdaki kadar doğal lezzetteki  bir çorbayı afiyetle,şifa niyetine ve eski günleri yad ederek içtik,sizlerle de paylaşmak istedim
Bundan 40-50 yıl öncesinin lezzetini yeniden tatmak :)
rahmetli babam canlı horoz alır keser,rahmetli annem de temizler ve bu şekilde pirinç çorbası pişirirdi,aynısını yapmaya çalıştım
bir dostumuz köyde bahçesinde doğal şartlarda yetiştirdiği tavuğunu kesip parçalayıp hediye getirmiş
eskiden olduğu gibi tertemiz ilaçsız ciğerleri,taşlığı,yüreği ile birlikte :)
ÇORBAYI NASIL MI PİŞİRDİM ? BUYURUN EFENDİM:
1 çay bardağı kadar pirinci yıkayıp tencereye az kaynar su ile koyup kaynamaya bıraktım,
ciğerlerini boyun ve göğüs kemiğini önceden haşlamıştım, sapsarı mis gibi kokulu harika bir tavuk suyu oldu,
bu haşlanmış tavuk suyundan da ilave edip 1 tatlı kaşığına yakın tane karabiberle birlikte pirinçler yumuşayana dek kaynattım,
ciğerleri zaten haşlanmış olduğundan sudan çıkarıp küçük doğrayıp pirinçlere ilave ettim,
hepsi bu kadar ama LEZZET-KOKU anlatılamaz
sadece limon suyu,isteğe göre karabiber ve pul biber dökerek yediğimiz çorbamızda hiç ! YAĞ kullanmadım,görülen yağ tavuğun kendi yağı :))

3 yorum:

  1. Bebiş anneleri afiyetle yedirebilir :)

    YanıtlaSil
  2. çocukluğuma döndürdün beni :) teşekkür ederim güzel bir tarif

    YanıtlaSil
  3. Feriha'cım ellerine sağlık çok güzel olmuş görüntü muhteşem,.nerde o eski tavuklar hazır tavuk diye bişey yoktu canlı alınırdı tavuk pazarından, evde kesip temizlenirdi ve pişirilirdi sevgiyle kal.

    YanıtlaSil