Sayfalar

28 Kasım 2014 Cuma

SERAMİK TAVADA TAVUKLU,MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI



MERHABA,SELAM VE DUA İLE,
Biz böyle renkli pilavları çok seviyoruz,sebzeli,etli, renk cümbüşü :))
az miktarda pilav için seramik tava kullanmak oldukça rahatlık,yapıştırmaması da avantaj
1 adet tavuk göğüs eti (kemiksiz,kuşbaşı doğranmış),
2 çay fincanı pirinç,
3 çay fincanı kaynar su,
1 adet kırmızı kapya biber,
1 çay bardağı dondurulmuş tane mısır,
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
tuz
öncelikle pirinci sıcak su ve az tuz ile ıslatalım,
tavuk etlerini yıkayıp süzdürelim ve tavaya koyalım,kapağı örtüp kısa süre suyunu salsın ve tekrar çeksin,tereyağı ve zeytinyağını koyalım hafif soteleyip,ince halka dilimlediğimiz kırmızı biberimizi, üstüne dondurulmuş tane  mısırları yıkayıp yayalım,pirincimizi de nişastası gidene dek yıkayıp tavaya yayalım en son 3 çay fincanı kaynar su veya tavuk suyunu az tuz ilave ederek koyup kapağı kapalı olarak önce hızlı sonra yavaşta pişirelim
suyunu ve piştiğini kontrol edip üstüne temiz mutfak havlusu veya kağıt havlu kapatalım
servis için büyük bir kaba ters çevirelim

TÜM PİLAVLARIM İÇİN *TIKK*

5 yorum: