Sayfalar

1 Kasım 2014 Cumartesi

FIRINDA SEBZELİ PALAMUT BALIĞI


bakmak isterseniz diğer *TÜM BALIK TARİFLERİM BURADA*

Balıkları  bol iken yemeli ama ben biraz bu konuda sıkıntılıyım :( eşim çok sevdiği için yemeye çalışıyorum, !! ancak bu şekilde öyle lezzetli oldu ki ben bile çok severek yedim :)
balıkçınız istediğiniz şekilde hazırlıyor genelde :) fırında yapmak için fileto olarak dilimledi,
2 adet palamut,
1 adet büyükçe patates,
2 adet kırmızı kapya biber,
4-5 adet yeşil biber,
2 adet soğan,
2 adet havuç,
3 adet domates,
1 adet limon,
5-6 adet defne yaprağı,
maydanoz
1 yemek kaşığı kadar tane karabiber,
1 fincan sızma zeytinyağı
balık dilimleri güzelce yıkanmalı,kanlı ve kirli suyu süzülüp az tuzlanmalı,
tüm sebzeler fazla büyük olmayacak şekilde çiğden doğranır,karıştırılır,fırın tepsisine yerleştirilir,
balık filetolar üstüne konur,limon dilimleri,kara biberler ve maydanoz konur,zeytinyağı da gezdirilir, 210 c fırında sebzeler ve balıklar pişene dek tutulur



6 yorum:

  1. Ellerine sağlık.. çok sağlıklı harika balık yemeği olmuş.

    YanıtlaSil
  2. zamanında bol bol yemek lazım bu balığı ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ablacım balıklar harika .... belliki tadıda güzel... biz çok tembeliz utandım sizden şimdi... hep konservesini tüketiyoruz ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ablacım nefiss :)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize kollarınıza sağlık.harika görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  6. balık oldu mu hayır diyemem görüntü o kadar ilgimi çekti ki tekrar tekrar baktım.ellerinize sağlık

    esra

    YanıtlaSil