Sayfalar

4 Kasım 2014 Salı

FIRINDA KIYMALI PATATES



FIRINDA KIYMALI PATATES YEMEĞİ

Bencileyin bir yemek,ama inanın çok lezzetli :) üstelik fırınlandığı için kebap tadında oldu :)
DİĞER SEBZE YEMEKLERİM BURADA
TARİFİ: büyük resimde çok net görünse de kısaca yazmaya çalışacağım
başında da belirttiğim gibi BENCİLEYİN bir yemek tarzı yani DOĞAÇLAMA :)
kişi sayısına  göre miktarda PATATES kabukları soyulur,(çiğden)irice küp şeklinde doğranır,az tuzlanır,cam fırın kabına yerleştirilir,
üstüne az karabiber ve sızma zeytinyağı gezdirilir,fırında patatesler yarı pişecek kadar rengi dönene dek tutulur,
bu arada kıyma,ince doğranmış soğan,biber,domates hafifçe kavrulur (KARNIYARIK İÇİ HAZIRLAR GİBİ )
yarı pişmiş patateslerin üstüne kıymalı harç dökülür,üstüne çıkacak kadar kaynar su,az tuz ilave ederek tekrar fırına konur,patatesler yumuşayana üstü de hafif kızarana dek pişirilir

6 yorum:

  1. ayy iyi oldu uzun zamandır fırında patates yapmamıştım. İnşallah aklıma getirdin bend eyapayım. ellerine sağlık.Bende elma dilimi gibi yaparım..

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık en sevdiğimden :)

    YanıtlaSil
  3. Patates kebabi olmus, yutkunmadim desem yalan olur :) ellerine saglik ablacim

    YanıtlaSil
  4. patates ve kıymanın muhteşem uyumu ile muhteşem bir yemek ortaya çıkmış ellerinize sağlık....Görüntü nefis ...

    YanıtlaSil
  5. Ablaciiiiimmm. Harika... ellerinize sağlık... annecim de bunu hep maşıngada yapardı.... banada bu tür yemekleri illaki biraz fırında pişir... fırin lezzeti başka olur der

    YanıtlaSil