Sayfalar

7 Kasım 2014 Cuma

BARBUN TAVA (mısır unlu)



BARBUN TAVA (mısır unlu)

BALIK TARİFLERİM BURADA
Mevsiminde yenen balık çok lezzetli olurmuş,barbun balığını uzun zamandır yememiştim,oldukça lezzetli bir balık
güzelce temizlenen,yıkanıp tuzlanan balıklar suyu süzülenene dek bekletilir,
balık tavasına sıvı yağ konur,(fındık yağı kullanıyorum)
** aslında bol yağda kızarması lazım ama evlerde balıkçılar gibi bol yağ kullanamıyoruz
mısır ununa bulanan balıklar arkalı önlü kızartılır,
bol yeşillikli salata ile enfes bir akşam yemeği yemek mümkün


BARBUN(YA) BALIĞI İLE BİLGİ:
Barbunya ya da Barbun (Mullus barbatus), Mullidae familyasından bir balık türü.
Vücut yanlardan basık, oval şekilde baş irice yandan görünüşü buruna doğru yuvarlak, alnı dikey, yüzgeçleri sarı, vücudu pembe-kırmızı, baş, vücut büyük, kolayca dökülebilen pullarla kaplı, alt çenenin altında uzunca iki bıyığı vardır. Alt çenede diş yoktur. Yan çizgisi aralıksız ve düzdür. Dorsal yüzgeç renksiz veya düz renklidir.
Barbunya balığı tekir (Mullus surmuletus) balığından burnunun hemen dik oluşu, ağzın göz hizasına ulaşması, göz çukuru altında üç adet pul bulunması, vücudunun yanları, ilk sırt yüzgecinin bantsız oluşu ile ayrılır.
Barbunya sıcak ve ılık denizlerin kıyıya yakın olan kumlu ve çamurlu diplerinde, az olmakla beraber kayalık yerlerde yaşar. Genelde 17 ila 20 cm arasında olup nadiren 40 cm’ye kadar çıkar. Ortalama ağrlığı 50-75 gram civarında dır.



3 yorum:

  1. balığı fırında yapmak daha kolay oluyor.ama mısır unu ile kızartma daha lezzetli: )

    YanıtlaSil
  2. çıtır çıtır görünüyorlar ellerinize sağlık...bayılırım balığın her türlüsüne...

    YanıtlaSil
  3. Canım Susamım ne güzel balıktır barbun balığı mısır unlu da nefis olur geçende ben buğday unlu yaptım bak yine yapasım geldi .eline sağlık canım sevgi ile kal.

    YanıtlaSil