daha önce yayınladığım meyveli keklere bakmak isterseniz
ERİKLİ KEKSTRA BURADA
ERİKLİ TEPSİDE KEK BURADA
ERİKLİ KALIPDA KEK BURADA
ANJELİK ERİKLİ TART
ERİKLİ KEKSTRA BURADA
ERİKLİ TEPSİDE KEK BURADA
ERİKLİ KALIPDA KEK BURADA
ANJELİK ERİKLİ TART
1 yumurta,
75 gr tereyağı,
1 çay fincanı pudra
şekeri,
1 kahve fincanı sıvı
yağ(fındık yağı),
3 çay fincanı un,
1 vanilya,
Yarım paket kabartma
tozu,
5-6 adet erik siyah inci,anjelik,
2 yemek kaşığı şeker(üstüne dökmek için)
Merhaba selamlar sevgiler
BU LEZZETİ nasıl anlatsam bilemiyorum,bize göre kokusu,rengi,lezzeti ile harikulade idi
karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı,yumurta,fındık yağı ve pudra şekeri karıştırılır,ben elle karıştırıp harmanlamayı tercih ettim el enerjisi hamura geçmeli diyenlerdenim :)))
vanilya,kabartma tozu ve unu da eklenerek yumuşacık nefis bir hamur elde edilir,üstü örtülerek bekletilir bu arada üstüne konacak erikler hazırlanır
yıkanan erikler keskin bir bıçakla ince dilimlere ayrılır,
tart hamuru tart kalıbına veya benim yaptığım gibi ince kenarlı bir tepsiye eşit olacak şekilde yayılır,
en alt resimde görüldüğü gibi hamur çatalla ara ara delinerek kabarması engellenir,
erik dilimleri hamurun üstüne yanlamasına dizilir,
hem tat katması hem jölemsi kıvam vermesi için 2 kaşık toz şeker serpilir,
ön ısıtmalı fırında pişirilir
Merhaba selamlar sevgiler
BU LEZZETİ nasıl anlatsam bilemiyorum,bize göre kokusu,rengi,lezzeti ile harikulade idi
karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı,yumurta,fındık yağı ve pudra şekeri karıştırılır,ben elle karıştırıp harmanlamayı tercih ettim el enerjisi hamura geçmeli diyenlerdenim :)))
vanilya,kabartma tozu ve unu da eklenerek yumuşacık nefis bir hamur elde edilir,üstü örtülerek bekletilir bu arada üstüne konacak erikler hazırlanır
yıkanan erikler keskin bir bıçakla ince dilimlere ayrılır,
tart hamuru tart kalıbına veya benim yaptığım gibi ince kenarlı bir tepsiye eşit olacak şekilde yayılır,
en alt resimde görüldüğü gibi hamur çatalla ara ara delinerek kabarması engellenir,
erik dilimleri hamurun üstüne yanlamasına dizilir,
hem tat katması hem jölemsi kıvam vermesi için 2 kaşık toz şeker serpilir,
ön ısıtmalı fırında pişirilir
Ne denirki harika görünüyor, ellerine saglik
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık ablacım.İnanılmaz lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
nefis olmuş, ellerine sağlık...........
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım şifa olsun <3
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor afiyet olsun.
YanıtlaSilNefis görünüyor, böyle tart tariflerine bayiliyorum:)elinize saglik..
YanıtlaSilEllerine sağlık harika :) g+
YanıtlaSilHarika görünüyor
YanıtlaSilÇok severim anjelika erğini tadıda bir harika olmuştur
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
elerinize sağlık çok güzel görünüyor eminim tadıda nefistir
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım …
YanıtlaSilGörseli harika lezzetide öyledir eminim …
Afiyetle ve sevgiyle...
ablamm yaaa bu nasıl güzel görüntüdür böyleee eline koluna sağlık muhteşem görünüyor sevgilerimleeee
YanıtlaSilanjelik erik bu bildiğimiz mürdüm eriği mi ? güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilmürdüm eriği değil yuvarlak iri ve rengi resimde görüldüğü gibi
Silteşekkürler :)
Bayilirim elkerine saglik
YanıtlaSilBayilirim elkerine saglik
YanıtlaSilEllerinize sağlık ☺☺☺
YanıtlaSil