Sayfalar

10 Mayıs 2014 Cumartesi

KUZU TANDIR,DÜDÜKLÜ TENCEREDE KUZU İNCİK TANDIR

Kuzu Tandır Yapılır
Kuzu Tandır Düdüklü Tencerede Yapılışı
Düdüklü Tencerede Kuzu Tandır
Kuzu Tandır Tarifi
Kuzu Tandır Nasıl Yapılır
Kuzu Tandır


Bakmak isterseniz
ET YEMEKLERİ BURADA
DÜDÜKLÜ TENCEREDE SUSUZ YAĞSIZ TAVUK KIZARTMASI BURADA
bu tandır pideyle,lavaşla değil tereyağlı sade pirinç pilavı ile yendi,yanında güzel bir domates salatası ile birlikte :)))


kuzu tandır pişirmek hiç bu kadar çok kolay  ve bu kadar lezzetli olmamıştır sanırım :)
biraz iddialı gelebilir ama,bana göre dışarıda yediğimiz tandırların lezzetini aratmayacak kadar nefis,ucuzluğu da cabası
nasıl yaptım:

2 adet kuzu incik ikimize yetti arttı ertesi güne de kaldı
incikleri yıkayıp düdüklü tencereye koydum,
!! tuz,biber,yağ,su yani hiç bir şey koymadım
küçük ocağa düdüklü tencereyi koydum,buharı çıkınca düdüğü yatırıp kısık hale getirdim yaklaşık 40 dk pişirdim,
mis gibi kokular gelmeye başladı ocağı kapattım,bir müddet buharı çıksın diye beklemek gerek,
açtığımda görüntü ve koku mükemmeldi,az tuz ve karabiber döktüm,kemiğinden ayrılacak kadar harika pişmiş ve kızarmış
sonrası malum :)))
NOT: yukarıda yazdığım pişirme süresi bu kadarla sınırlı olamaz ! çünkü; etin kuzu veya dana oluşuna,hayvanın yaşına,yediği yemin çeşidine,kullanılan düdüklü tencerenin kalitesine,markasına ve hatta etin taze kesilmiş veya dondurucudan çıkmış olmasına göre değişiklik gösterir.

22 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ııımmm olsada yesem ellerine sağlık........

    YanıtlaSil
  2. 👏👏 Ellerine sağlık ablacım olsada yesek mmmmmm

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş. nefis. Tandırı biz çok seviyoruz. En alttaki fotoğrafa bayıldım. Ayrıca yeni bloğ yüzün hayırlı olsun. ALLAH kolylıklar ve emeklerinin karşılığını versin.

    YanıtlaSil
  4. Ev yapimi olan hersey daha lezzetli bence , hele de senin elin degdiyse , ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. Eskiye oranla daha açık seçik ve ferah olmuş ama en üste susam çörekotu var ya alıştığımız kalpli onu gene koysanız mı acaba,benim gözüm aradı :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. oyy oyy tek kelime ile süper lezzetli görünüyor.Afiyet olsun.Blogta degişiklimi var banamı öyle geldi?g+

    YanıtlaSil
  7. Nasilda guzel olmustur pamuk gibi:) elinize saglik..sitenin yeni hali daha iyi olmus bence.sade ve guzel:)

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Süper görünüyor ellerinize sağlık yarasın :))

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık muhteşem görünüyor

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık büyükanneciğim şahane olmuş görüntüsü çok güzel :) :) =D kuzu tandırı severim
    ahsen

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık büyükanneciğim şahane olmuş görüntüsü çok güzel :) :) =D kuzu tandırı severim
    ahsen

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım.. Çok lezzetli görünüyor.. Bu arada blogunun yeni halini daha çok beğendim.. Daha profosyonel olmuş..:)

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık canım çok iştah açıcı bir görüntü afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  15. Etle aram çok iyi değildir ama Kuzu Tandırı severim...ellerinize sağlık...g+

    YanıtlaSil
  16. Bunu mutlaka deneyeceğim ;) ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler....

    YanıtlaSil
  17. tandıra bayılırım nefis olmuş

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık hakikaten güzel oluyor bende yapıyorum hele kokusu nefiz sağ olasın allahiyetini versin nice güzel yemekler yapmanı nasip etsin sizi seviyorum güzel arkadaşım

    YanıtlaSil
  19. Merhaba fissler ile diğer duduklu tencerelerin pişirme süreleri farklı acaba fissler de kac dkk pişirmek gerek. Simdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ben fissler kullanmadım emsan düdüklü kullanıyorum dolayısıyla süre konusunda bir şey diyemem ama siz fissler daha çabuk pişiriyor diyorsanız süreyi 30 dakikaya düşürün ama mutlaka en küçük ocağın kısığında pişirin

      Sil
  20. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil