Sayfalar

25 Nisan 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BAKLA,İÇ BAKLA YEMEĞİ


şayet bakmak istersenizdaha önce yayınladığım :
  *ZEYTİNYAĞLI BAKLA * yemeğim BURADA,
*  TÜM SEBZE  YEMEKLERİM BURADA *

MERHABA,HAYIRLI,BEREKETLİ CUMALAR DİLERİM
Bakla sezonu çok uzun sürmez,bir hafta pazarda taze bakla görürken sonraki pazara gidişimizde içlenmiş olanını alırız :) her iki haliyle de güzel bir sebze,gerçi bizim evde çok fazla tüketilmez ama yine de şifa niyetine pişirir yeriz,
Bahçeden toplanan sebzeler çok doğal ve lezzetli oluyor,
baklalar yazlık komşuların bahçesinden hediye :)  bu yüzden hem kabuklu körpe, hem de taneli iç baklayı bir arada pişirdim
Önce bir leğene su doldurup içine 1  limonun suyunu ve 1 tatlı kaşığı unu koydum,
baklaları ayıklayıp hiç bekletmeden bu suyun içine attım ki kararma yapmasınlar,
tencereye 1 adet  yemeklik doğradığım soğanı,üzerine iyice yıkadığım baklaları,1 veya 2 adet kesme şekeri(baklanın miktarına göre),sağlığa ve isteğe göre az tuzunu,yarım fincan  veya biraz fazlası sızma zeytinyağını koyup en küçük ocağın

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok lezzetli oluyor.Hayırlı cumalar olsun size :)

    YanıtlaSil
  2. bu ne güzel görünüm, bakla yemeyene yedirir ne güzel ellerine sağlık , sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.. Ben iç baklayı çok severim..:))

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ablacım…
    Çok severim …
    Afiyet ve şifa niyetine …
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bayilirim bu yemege, elinize saglik:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık ablacım ben bayılırım ama maalesef eşim baklanın hiç bir şeklini sevmez ağzının tadını bilmiyor bence :)

    YanıtlaSil