Sayfalar

23 Nisan 2014 Çarşamba

IZGARA ETLİ KANAT -- BARBEKÜDE SOSLU IZGARA VE PİKNİK KEYFİ






                                                      IZGARA ETLİ KANAT
                                 BARBEKÜDE SOSLU IZGARA VE PİKNİK KEYFİ
Sosu için gerekenler:
· 1 su bardağı yoğurt
· 1soğanın suyu yada püresi
· 1 fincan sıvıyağ
· 1 çorba kaşığı domates salçası
· 1 çorba kaşığı biber salçası(acı)
· 1 çorba kaşığı limon suyu
· 1 diş ezilmiş sarımsak
· Tuz baharatlar
· 1 kg etli kanat
Kanatlar hazırlanan sos içersinde mümkünse bir gün değilse 2-3 saat bekletilir ve ızgarada pişirilir.
Bu sosta bekletilen etler fırında da kızartılabilir. 
Yanında güzel bir mevsim salatası iyi gider. 
AFİYET ŞİFA OLSUN

15 yorum:

  1. Ay o soslarla ne güzeldir kimbilir. Ellerine sağlık..Acıktımmı ne ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ve lezzetli oluyor bu sosla ızgaralar :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık.. Mangal sezonu açılıyor..:)) Soslarla tavuk daha lezzetli oluyor..:)) yemeğe geliyorum yakında..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim buyur gel birlikte yiyelim inşallah

      Sil
  3. çok hoş ellerine sağlık nefis görünüyor, mangal yapmayalı çok oldu :( bende ilk yaptığımda tarifini kullanacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yaz geliyor mangal keyfi başlıyor :) soslu tavuk lezzetli olur.elinize saglık.g+

    YanıtlaSil
  5. Soslu kanada bayılırım. Ellerine sağlık Ablacim

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık bu sosu denemeli emeğinize sağlık afiyet olsun sizlere :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık ablacım. Soslu tavuğunda tadına doyum olmuyor. Afiyet olsun sizlere. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Her zaman yesem bikmayacagin bir lezzet. Elinize saglik:)

    YanıtlaSil
  9. Tam havası vallahi. Ben de ızgaraya bayılırım. Ellerine sağlık ablacım. :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık sefanız olsun…
    Sevgilerimle ablacım...

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım nasılda canım istedi..:)

    YanıtlaSil
  12. Bana kanadı yemesi zor gelyor ama oğlum bayılır ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil