IZGARA ETLİ KANAT
BARBEKÜDE SOSLU IZGARA VE PİKNİK KEYFİ
Sosu için gerekenler:
· 1 su bardağı yoğurt
· 1soğanın suyu yada püresi
· 1 fincan sıvıyağ
· 1 çorba kaşığı domates salçası
· 1 çorba kaşığı biber salçası(acı)
· 1 çorba kaşığı limon suyu
· 1 diş ezilmiş sarımsak
· Tuz baharatlar
· 1 kg etli kanat
Kanatlar hazırlanan sos içersinde mümkünse bir gün değilse 2-3 saat bekletilir ve ızgarada pişirilir.
Sosu için gerekenler:
· 1 su bardağı yoğurt
· 1soğanın suyu yada püresi
· 1 fincan sıvıyağ
· 1 çorba kaşığı domates salçası
· 1 çorba kaşığı biber salçası(acı)
· 1 çorba kaşığı limon suyu
· 1 diş ezilmiş sarımsak
· Tuz baharatlar
· 1 kg etli kanat
Kanatlar hazırlanan sos içersinde mümkünse bir gün değilse 2-3 saat bekletilir ve ızgarada pişirilir.
Bu sosta
bekletilen etler fırında da kızartılabilir.
Yanında güzel bir mevsim salatası
iyi gider.
AFİYET ŞİFA OLSUN
Ay o soslarla ne güzeldir kimbilir. Ellerine sağlık..Acıktımmı ne ?
YanıtlaSilÇok güzel ve lezzetli oluyor bu sosla ızgaralar :)
SilEllerine sağlık.. Mangal sezonu açılıyor..:)) Soslarla tavuk daha lezzetli oluyor..:)) yemeğe geliyorum yakında..
YanıtlaSilteşekkür ederim buyur gel birlikte yiyelim inşallah
Silçok hoş ellerine sağlık nefis görünüyor, mangal yapmayalı çok oldu :( bende ilk yaptığımda tarifini kullanacağım sevgiler
YanıtlaSilYaz geliyor mangal keyfi başlıyor :) soslu tavuk lezzetli olur.elinize saglık.g+
YanıtlaSilSoslu kanada bayılırım. Ellerine sağlık Ablacim
YanıtlaSilEllerinize sağlık bu sosu denemeli emeğinize sağlık afiyet olsun sizlere :)
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım. Soslu tavuğunda tadına doyum olmuyor. Afiyet olsun sizlere. Sevgilerimle,
YanıtlaSilHer zaman yesem bikmayacagin bir lezzet. Elinize saglik:)
YanıtlaSilTam havası vallahi. Ben de ızgaraya bayılırım. Ellerine sağlık ablacım. :) Sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık sefanız olsun…
YanıtlaSilSevgilerimle ablacım...
Ellerine sağlık canım nasılda canım istedi..:)
YanıtlaSilBana kanadı yemesi zor gelyor ama oğlum bayılır ellerinize sağlık
YanıtlaSilgüzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSil