Sayfalar
▼
28 Nisan 2014 Pazartesi
HAVUÇLU,PİRİNÇLİ ISPANAK KÖKÜ YEMEĞİ
MERHABA,YENİ HAFTANIZ HAYIR OLSUN
ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI BURADA
ÇİĞ ISPANAK SALATASI BURADA
SEBZE YEMEKLERİ BURADA
Sebze yemekleri özellikle zeytinyağlı olunca tercihimizdir, doğal yetişmiş bahçe ıspanağını bulunca köklerini bu şekilde pişirdim,yapraklarını da yıkayıp doğradım,börek yapacağım inşallah
ıspanak az olduğu için havuç ilave ettim
nasıl mı pişirdim:
tencereye 2 adet soğanı yemeklik doğradım,sızma zeytin yağını ve küçük doğradığım havuçları koyup 1-2 dakika soteledim,
suyu süzülen ıspanak köklerini koydum,2 yemek kaşığı domates rendesini,1 çay kaşığı şeker, ve az tuz
itina ile yıkanmış,ıspanak köklerini ve 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinç koyup kapağı örtüp ocağı en kısığa aldım
Nefis ve sağlıklı görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilRenkli,saglıklı ve nefis görünüyor.elinize saglık.
YanıtlaSilÇok sağılıklı bir tarif olmuş ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilAblacım nefis olmuş. Aynısını ıspanaklı yapmıştım. Annem demişti kızım kökü ile de olur diye. Biz atıyoruz normalde. Ispanaktan daha lezzetli olur diyor annem. Ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSilMevsimin son ıspanaklarını pişiriyoruz sanırım. Yaylaalrdan daha yeni geliyor ıspanaklar ama..Bend ehavuçlu yapıyorum. renkli ne güzel ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık ben sebzelerin doğal tadına bayılıyorum sebzelerde et kullanmayı sevmiyorum yani tam benlik olmuş emeğinize sağlık sizlere afiyet olsun :))
YanıtlaSilGüzel zeytinyağlı bir yemek olmuş
YanıtlaSilBende cok yaparim ama hic havuclu yapmadim, denemek lazim, ellerine saglik
YanıtlaSilIspanagin kendisinden daha faydali koku. Ams iste yikamasi çok eziyet. Ben sirkeli suda bekletiyorum:) elinize saglik:)
YanıtlaSilAblacım ellerine sağlık tam vitamin ve lezzet deposu olmuş..:)
YanıtlaSilçok şifalı bir yemek olmuş..ellerinize sağlık
YanıtlaSil