Sayfalar

27 Mart 2014 Perşembe

BEYAZ BARBUNYA ,TAVUKLU,PATATESLİ,HAVUÇLU BARBUNYA YEMEĞİ


MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,
BEYAZ BARBUNYA(pembe benekli değil)
alan,yiyenler bilirler ne kadar lezzetli olduğunu,diğer pembe renkli barbunyaya nazaran en az 2 katı fiyata satılır,piştiğinde suyu duru olur,sonbaharda kabuklu olarak alıp ayıklıyoruz hiç yıkamadan nemlenmeden poşetleyip çiğden donduruyoruz,
pişme  süresi çok kısa olduğundan kolaylıkla pişiriyorum,
sade zeytinyağlı pilaki yapılabildiği gibi bu şekilde tavuk etli de çok lezzetli oluyor
1 poşet barbunya,
1 tavuk göğüs fileto,
1 patates,
1 havuç,
1 soğan,
1 fincan sızma zeytinyağı,
 1 su bardağı  *YAZDAN DOMATES RENDESİ*
tenceredeki zeytinyağı ısınınca kuşbaşı tavuk etlerini koyup harlı ateşte kısa süre soteledim,
küp şeklinde doğranan havuçları ve yemeklik soğanı ilave edip az daha kavurup *DOMATES RENDESİNİ  yıkanmış barbunyaları ve üstünü örtecek kadar kaynar suyu koyup kaynatım,8-10 dk sonra doğranmış patatesleri ve tuzunu koydum,kısa süre sonra yemeğim pişti
acı biber,pul biber,acı biber salçası ile lezzeti artırılabilir

13 yorum:

  1. eşim çok sever. Kuru fasulyeden daha çok sever hatta.Ellerien sağlık çokda güzel mis mis.

    YanıtlaSil
  2. Bursa hic denk gelmedik tarihi merak ettim dogrusu

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.. Ben yarı Balıkesirli- Akçay lı olduğum için biliyorum bu lezzeti. :)) Edremitte otururken pazarda çok olurdu. Bir de tam Nisan gibi incecik küçücük tüylü asma yaprakları.. Zeytinyağlı yapraklar sarardım minicik yapraklarla mis gibi ekşi ekşi..:)) Ooo ben özlemişim ki oraları anlatmayı bitermiyorum.. Afiyetler olsun canım.. G+

    YanıtlaSil
  4. Çok ama çok severim beyaz Barbunyayı, ama her yerde bulunmuyor diye biliyorum, Antalyada bol olur, dondurucuya koyar annem bol bol yenir bizim evde ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık ... ben hiç beyaz barbunya görmedim .İzmir' de olmuyor mu ki yoksa bana mı denk gelmedi

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık ... ben hiç beyaz barbunya görmedim .İzmir' de olmuyor mu ki yoksa bana mı denk gelmedi

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık ablacım çok severim beyaz barbunyayı ama her yerde bulunmuyor o yüzden renkli barbunya ile idare ediyoruz :) teyzemin kızı getirir gelirken bak şimdi nasılda canım istedi,,, sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ellerine emeğine sağlık ablacım. Nefis görünüyor. Bizim evin en sevilen yemeklerindendir. Size afiyetler olsun. Kocaman sevgilerimi bıraktımmmm....:))

    YanıtlaSil
  9. Bende ilk kez duydum beyaz barbunyayi, arayim bakiyim burda bulurmuyum biraz zor ama,tavuklu barbunyada daha ilginc geldi, bugünki yemegin beni cifte sasirtti :)) ellerin dert görmesin. afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  10. Bende de yaz domatesi 1 kavanoz kaldı. Tarifi okuyunca o geldi aklıma. Ne de bereketli oldu şükür bu yıl. Rabbim artırsın. Barbunyayı çok severim. Tavuklu da farklı olmuş. Denemek gerek. Ellerine sağlık ablacım. :) G+

    YanıtlaSil
  11. yazın alıp dolaba koymak lazım,çok pratik oluyor acil durumlarda.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil