SAFRANLI VE ÜZÜMLÜ PİLAV
Değişik bir pilav denemek isteyenler için tavsiye edebileceğim safranlı ve üzümlü pilav için;
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 su bardağı çekirdeksiz (izmir üzümü ) üzüm,
1 tatlı kaşığı safran
Öncelikle pirinci tuzlu sıcak suya koydum,
üzümü sıcak suya koydum yumuşaması için,
safranı az su ile kaynattım(daha fazla safran kullanılabilir pilav daha sarı olur), Tencereye yağı koydum yakmadan suyu ve 1 adet bulyon ilave ettim,kaynayan suya iyice yıkayıp süzdüğüm pirinci ilave ettim,tuzunu ve süzdüğüm safranın suyunu koydum pirinçler pişince şişmiş olan üzümü koyup ocağı kapattım,pilavın kapağını kağıt havlu ile örtüp demlendirdim.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilRenkli pilav:) ellerine sağlık cicişş
YanıtlaSilevet hem renkli hem tatlı bir pilav :)
SilZİYARET EDECEĞİM
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilsizin pilavlarınızın hayranıyım gerçekten hepsi bir birinden güzel oluyor maşallah.
YanıtlaSilellerinize sağlık
beğendiğin için teşekkür ederim,sağolasın
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilçok değişik ve çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil