Sayfalar

17 Haziran 2013 Pazartesi

HAVUÇLU PİLAV

 
HAVUÇLU PİLAV
 
 

HAVUÇLU PİLAV

Harika bir pilav çeşidi,havucun verdiği renk pilavın havasını değiştiriyor,ben çok beğeniyorum.

Kullandığım malzemelerim:

2 su bardağı pirinç,

1 adet büyük boy havuç,

3 su bardağı sıcak su(veya et suyu yoksa et bulyon)

1 kaşık tereyağı,1 kaşık zeytinyağı,

Tuz,

Birkaç damla limonsuyu

Her zamanki gibi pirinci tuzlu sıcak suda beklettim,itina ile yıkayıp süzgece koydum.
Havucu rendenin iri tarafıyla uzunlamasına rendeledim,böylelikle havuç parçaları uzun oldu.
Tencereye havuç ve yağı koyup havuçları ezmeden az soteledim,sıcak suyunu ve tuzunu ardından pirinci koydum,limon suyunu pirinçler tana tane olsun diye ilave ettim ve orta ateşte suyunu çeken pilavı ocaktan aldım, temiz havlu ile kapatıp dinlenmesi ( DEMLENMESİ ) için anlayış gösterdim; nede olsa çok yoruldu değimli ????
 hep böyle denir pilavımız dinlensin ! aslında dinlenmesi gereken yorulan pilav mı yoksa pilavı pişiren mi ???
Cevabını bilen varsa yazsın bekliyorum. :))))

11 yorum:

  1. dinlenmesi gereken pilavı yapan kişi bence,ellerinize kollarınıza sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle ama, genelde demlensin yerine dinlensin deniyor :)

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. ablaamm afiyet şifa olsun nefis pilavın :)
    öpüyorum çok..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş büyükannecim
    havuçlarıda güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. Tadida muhtesem olmustur kesin, ellerine saglik

    YanıtlaSil