BALKABAĞI PÜRELİ,SÜTLÜ İRMİK TATLILI PASTA - KOLAY PASTA
BENDEN SİZE SICACIK SELAMLAR,SEVGİLER GELSİN :)
1 adet sade pastaban,
bir kase kadar ezilmiş püre yapılmış bal kabağı tatlısı,
kırılmış ceviz,
hindistan cevizi,
keki ıslatmak için 1 bardak kadar süt ve 2 kaşık şeker
sütlü irmik tatlısı için:
1 lt süt,
7 yemek kaşığı tepeleme irmik,
1 yemek kaşığı nişasta,
12 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı (tere)yağ,
1 vanilya,
1 fiske karbonat
1 adet pastabandan 2 adet pasta çıkıyor:)
pastabanın 1 tanesi şekerli süt ile bir miktar ıslatılır(ben ekmek kadayıfına benzemesi için biraz fazlaca ıslattım çok güzel oldu) ,
daha önceden pişirdiğim kabak tatlısının bir kısmını ayırıp çatalla ezdim püre halinegetirdim,
sütlü irmik tatlısını yukarıdaki ölçülerle pişirip hafif ılıyınca yarısını 1 pastabanın üstüne sürdüm( bu miktar 2 adet pasta keki için yeterli oldu,benim de 2 ayrı pastam oldu, hem misafirlerime hem kendimize yetti ),
onun üstüne kabak püresini yerleştirdim,
1 gece buzdolabında bekletmekte yarar var
hindistan cevizi ve kırılmış ceviz dökerek servis ettim
hARİKA Olmuş. Ellerinize sağlık.Tarifi sanırım sonra okuyacağız.
YanıtlaSilmaalesef tarif resimden sonra geldi :(
Silsevgiler
Görüntü çok güzel ellerinize sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgiler
SilBal kabağının engüzel halleri, çok güzel olmuş Ferihacım ellerine sağlık..
YanıtlaSilbal kabağı çeşit çeşit lezzetlere bürünüyor :))
SilHarika görünüyor,tadı da eminim çok güzeldir. Eline sağlık canım... Sevgiler:))
YanıtlaSiltadı da harika emin olabilirsin :)
Silsevgiler
canım ablam ellerine sağlık:)
YanıtlaSilharika bir pasta olmuş bu :)
hasretle öpüyor kucaklıyorum seni :)
kızımla birlikte tabii :)
çook teşekkür ederim denizcim,ben de siziiiiii
Silpratik güzel bir tatlı olmuş balkabağıda bu arada değişik forumlarda yer almış eline sağlık
YanıtlaSilevet hem pratik,hem lezzetli,hem farklı bir pasta oldu :)
Silteşekkürler
Ellerine sağlık susamçörekotum canımm hem güzel hem lezzetli hem pratik daha ne olsun.Afiyetler olsun.Görünüşü sen de yap dedirten bir tarif..sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgili vişnap :)
Silsen de yaparsın değil mi?
benden de sana sevgiler
Bu pastayı daha önce hiç duymamıştım
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor
Üstünde şerbet varmış gibi görünüyor
Ellerinize sağlık büyükanneciğim
Gönderen Ahsen
tabii duymazsın ahsencim, çünkü bu ismi ben uydurdum :)
Silüstünde şerbet yok sana öyle gelmiş demek ki :)
teşekkür ederim
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilGörüntüsü iştah açan güzellikte.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
sevalcim,lezzeti çok güzeldi :)
Silteşekkür ederim,sevgiler
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerinize saglik... Su an nasil canim cekti anlatamam......:))) Sevgilerimle,
YanıtlaSilteşekkür ederim ama üzüldüm inan :(
Silsevgiler
ellerine sağlık, harika görünüyor :D
YanıtlaSilteşekkürler :)))
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSiltarifinizi alıp bende denedim,gerçekten harika bir tat herkes çok beğendi Sizin ki kadar düzgün ve lezzetli bir pasta ortaya çıkmasa da inşallah daha sonraki denemelerde daha iyi olur diye umut ediyorum.tarif için çok teşekkürler
YanıtlaSildenediğin ve beğendiğin için teşekkür ederim, güzel olmuştur eminim
SilAnnemin bu güzel tarifide Burada http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/04/bal-kabag-purelisutlu-irmik-tatll.html yayında teşekkürler ellerine sağlık selamlar :)
YanıtlaSilkolay gelsin gülcancım :) selamlar
Silharika bir pasta evde de pişmiş kabak var hemen yapmalı ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSil