DUMANI ÜSTÜNDE GÜVEÇ(TOPRAK) KAPTA KUZU ETİ
!!!!!!!harikulade bir lezzet
MERHABALAR CANLAR :)
Güveç kaplarda yani toprak kaplarda pişen yemeklerin lezzeti ve kokusu tartışılmaz değil mi?
Bir de odun ateşinde pişecek ki artık onun tadına doyulmaz, biz de evdeki imkanlarla ocak üstünde de olsa o güzel lezzeti yakalamaya çalışıyoruz:)
Orijinal güveç pişirme yöntemi ev veya mahalle fırınlarında(odun fırını) malzemelerin tamamı güveç içine yerleştirilip,güvecin kapağının kenarlarına da hamur yapıştırılarak uzun süre fırın içinde pişirilerek yapılır
bu usül evde ocak üstünde de uygulanabilir
ben bu kez biraz uğraşarak pişirmeyi tercih ettim
Güveci ocak üstüne alıp ısınmasını bekledim,az miktarda sızma zeytinyağı koyup iyice ısınınca doğranmış kuzu etlerini koydum,hızlı ateşte ve kızgın yağda mühürledim böylece etin suyu içinde hapsoldu ve lezzetini de muhafaza etti :)
ocağı en kısığa getirip pişirmeye devam ettim,
sırayla doğranmış domatesleri,soğanları,kırmızı ve yeşil biberleri,defne yaprağı,tane karabiber,en üste de patates ve bitkisel tuz koyup en kısık haliyle ocakta pişmeye bıraktım,
sebzeler suyunu salıp bir müddet pişince az miktarda kaynar su koydum,ocağı kapatmadan önce üste kekik döktüm
bu tür yemekleri pilavla eraer çok seviyorum.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilelbetteki biz de pilavla birlikte yedik,havuçlu pirinç pilavı ile :))
YanıtlaSilsevgiler
Annecim eti hepböyle yapardı, güveçi görünce şimdi onu hatırladım. Ellerine sağlık Ferihacım..
YanıtlaSilANNELERİMİZ İŞİ İYİ BİLİYORLARMIŞ ZATEN O YÜZDENDİR ONLARIN YEMEKLERİNİ UNUTAMAYIŞIMIZ :)
SilSEVGİLER
ellerinize emeğinize ve yureğinize sağlık
YanıtlaSilabimin ellerinden öperim
selamlar
TEŞEKKÜR EDERİM,ARTIK SİZ DE KUZU ETİNE GEÇİŞ YAPIN LEZZETİ GÖRÜN :)
SilOfofofff Güveçte kuzu eti ,madem pilav da var ayran da olsun.Yazarken karnım acıktıı.
YanıtlaSilGörüntü müthiş,ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...
:)) AYRAN DA VARDI CACIK :)
SilÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
SEVGİLER
ellerinize emeğinize ve yureğinize sağlık
YanıtlaSilabimin ellerinden öperim
edirnedEN selamlar
BALIKESİRDEN DE EDİRNEYE SELAMLAR
Silmis gibi dumanı da üzerinde ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSilevet dumanı üstünde çok da lezzetli bir yemek
Silteşekkür ederim
sevgiler
güveçte yapılan yemeğin tadı bir başka oluyor değil mi?ellerinize sağlık
YanıtlaSilKESİNLİKLE FARKLI OLUYOR ÇOK DAHA DOĞAL VE LEZZETLİ :)
SilTEŞEKKÜRLER